piektdiena, 2014. gada 3. oktobris

ideālie biezpiena plāceņi

kā jau kādreiz sūdzējos- nesanāk man ne par ko. 
Tagad sanāk vienmēr:)
Recepte no ru-kitchen,ru, kā arī idealās pankūkas, mans atstāstījums.
Vajag (20 lieliem plāceņiem):
1 kg biezpiena (vislabāk- presētais, trekns)
3 ĒK cukura
1 TK sāls
1 TK sodas
1 gl (240 ml) miltu
1 gl mannas*
3-4 L olas 
eļļa cepšanai
Gatavošana:
Visu, izņemot eļļu, rūpīgi sajaukt ar rokām- izberzt, samīcīt.
Atstāt uz 20-30 minūtēm. Izveidot ar slapjām rokām plakanus plāceņus, cept uz nelielas uguns nelielā eļlas daudzumā (autore min apviļāšanu miltos un lielāku eļļas daudzumu- manuprāt, nevajag)
Komentāri: sanāk vienmēr. Cepu pusporciju vai par trešdaļu, no šī daudzuma, protams, sanāk daudz. No lauku biezpiena man nepatika, tas bija trekns, bet ciets un graudains, nācas ilgi cept un kaut kas ar struktūru nebija labi. Proletāriskais Rimi produkts der ideāli:)
*nelietojiet megasmalko biomannu (ar smalkumu es domāju malumu, nevis glamūru)- tā ir pārāk līdzīga miltiem
Fotorecepte, ja vajag.

9 komentāri:

  1. Hmmm, bet mums Sverijee nav tada "normala" biezpiena... Biezpiens ir pilnigi savadaks, tads graudains, tadas kaa peletes. Bus jaatceras kadreiz atvest no Latvijas :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. nu, zini, ja tikai graudains, bet ne sauss, varētu arī sanākt, tik jācep mazā temperatūrā ilgāk, lai sakustu...

      Dzēst
  2. Būs jāizmēģina šī recepte, jo man arī nesanāk...

    AtbildētDzēst
  3. Jā, šādi ir jāsanāk. Es arī cepu ar milti+manna kombināciju, kā to savulaik darīja mana vecmamma. Sodu gan nelieku klāt.
    Mūspusē tos sauc par sirņikiem vai siernīkim. Jo tie ir tādi sierīgi.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā-jā, es arī saucu par sirņikiem))) Taču sheit izvairos no pārliekiem rusicismiem, ir bijushi precedenti ar aizrādījumiem:))
      (kaut gan tagad vairs neatceros- kāpēc es tos sāku ņemt vērā:))

      Manu vecāku mājā arī bez sodas cepa, bet man liekas, ka tā noder, tie sanāk ekstrapufīgi.

      Dzēst
  4. Jā, tiešām labi. Mannas pievienošana man ir jaunums. Es vienmēr uz aci miltus beru, citreiz uztrāpu, citreiz ne. Un galvenais uz nelielas uguns, lai nesadeg, kamēr plācenis vēl par mīkstu apgriešanai. Paldies! Dace

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, Dace, manna pasargā no galvenā miltu riska- ja par daudz, tad par cietu.

      Dzēst
    2. Un- lūdzu, ceru ka garshos!

      Dzēst