tag:blogger.com,1999:blog-8917005341470560134.post463050242175043371..comments2024-01-06T03:05:45.321+02:00Comments on meklējot priekus: burkānu kūkaAnitahttp://www.blogger.com/profile/17599734659729288150noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-8917005341470560134.post-6168025723011128442012-03-13T19:30:14.191+02:002012-03-13T19:30:14.191+02:00Oo, šis jautājums man ir par grūtu. Vai Tu centies...Oo, šis jautājums man ir par grūtu. Vai Tu centies izvairīties no visiem kviešu miltiem vai tikai no smalkajiem-baltajiem? te varētu būt liela starpība. <br />Man te ir zem birkas "citi milti" šādi tādi izstrādājumi no griķu un auzu miltiem, apskaties. Bet nu maz, jāatzīst.<br /><br />Problēma ir tā, ka auzu-griķu miltos trūkst lipekļa un ja garša var arī iegūt no tāda aizvietojuma, tad struktūra, visdrīzāk, cietīs. Esmu mēģinājusi cept maizi no dažādiem miltiem, taču man nav izdevies izvairīties no kviešiem-tikai no to daļas. Izstādājumi neturas kopā.<br /><br />Bet! Ja problēma nav tanī, ka nepanes vai izvairies no lipekļa, tad varētu mēģināt pievienot lipekli citiem miltiem (Grauda spēka veikalā ir atsevišķi nopērkams lipeklis un noteikti tur arī sniegs padomu par proporcijām). Un tad, ja tas darbojas- jāvadās tikai pēc garšas niansēm. Šādā burkānkūkā griķu milti itin labi derētu. Varbūt arī kukurūzas. Auzu miltiem manā uztverē vispār nav specifiskas garšas- liec kur gribi.<br />Jebkurā izstrādājumā ar daudzām garšvielām (kā šim) izšķirošas nozīmes nebūs. Atkārtošos- ja turēsies kopā.<br /><br />Taču vispār tēma ļoti interesanta un varbūt vēlāk pavasarī pameklēšu-pamēģināšu, jo nevar teikt, ka daudz zinu par šo tēmu.<br /><br />Sliktākajā gadījumā ir miljards cita veida saldumu- ne mīklas:) Pēc pāris nedēļām uzsākšu sēriju ar austrumu saldumiem, tur miltu dažos nebūs:)Anitahttps://www.blogger.com/profile/17599734659729288150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8917005341470560134.post-67925066476532819272012-03-13T14:40:51.910+02:002012-03-13T14:40:51.910+02:00Visu laiku kārojas kaut ko pagatavot -- vai tie bū...Visu laiku kārojas kaut ko pagatavot -- vai tie būtu cepumi, kekss vai sacepums. Bet visas receptes mani skumdina ar kviešu miltu klātesamību. Vai, teiksim, tādās ne-super-izsmalcināt`-desertīgās receptēs kviešu miltus var aizstāt ar ko citu? Es nezinu, varbūt auzu, rīsu, kvivnojas miltiem? Respektīvi, kaut ko krietni veselīgāku. Cenšos pilnībā izvairīties no kviešiem (: Bet tā kā ar gatavošanu esmu uz `jūs`, nav ne jausmas, vai gatavojot ar citiem miltiem, proporcijas un, galu galā, vēlamā garduma būtība ["lielos vilcienos"] nemainās?<br />Visādi citādi -- paldies par receptēm!Anonymousnoreply@blogger.com