Lapas

svētdiena, 2013. gada 17. februāris

krāsnī cepti piparoti kartupeļi

recepte no zurnāla GoodFood, februāra numurs. Tie tika paredzēti kā piedeva pie steika, bet nu tas galīgi nav mums aktuāli, tāpēc- vienkārši kartupeļi.
Vajag:
1.5 kg vidēja izmēra kartupeļu (es cepu "Lauru"), nomizot, sagriezt strēmelēs
3 ĒK saulespuķu eļļas
1TK timiāna lapiņu (līdz ar to, ka nav jāpieskaņojas steikam- rozmarīns, raudene, majorāns,...)
2 TK zaļo piparu, samaltu (man- 5 piparu maisījums)
sāls
Gatavošana:
Lielā traukā sajaukt kartupeļus ar visu pārējo, kārtīgi apmaisīt, Likt uz 2 plātnēm, pārklātām ar papīru. 180-200 C cept 15 minūtes, apmaisīt, pasālīt, cept līdz glītai zeltainbrūnai krāsai.
Komentāri: man patika, eļļa pasargā no izžūšanas un sanāk garšīgi.

2 komentāri:

  1. Un man vēl drusku krējumiņu... :) Super.
    Ieva

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. lūdzu lūdzu, nekādu problēmu:)
      Paldies, tā ir. Goodfood ir labais.

      Dzēst