pirmdiena, 2009. gada 1. jūnijs

sievietes sapratīs

Iztiksim bez vārdiem:))
Dažām aktrisēm būs ko atcerēties vecumdienās:)

Nuts ar zaļumiem

Cepti turku zirņi ar zaļumiem

ideja- no Sirmā raidījuma
Vajag:
200 gr sausa nuta (turku zirņi)
dilles, pētersīļi, kinza
sāls
olīveļļa
Gatavošana:
Iemērkt nutu uz visu dienu ūdenī.
Vakarā izvārīt (apmēram 15 minūtes), nokāst. Uz pannas sasildīt pāris ĒK eļļas, izbērt nutu, apcept kādas 5 minūtes. Pa to laiku sakapāt daudz zaļumu. Visu sajaukt.

Apgāztie mafini ar karamelizētu kivi



Apgāztie mafini ar karamelizētu kivi
Kiwi Upside Down Cake
Vajag:
eļļa smidzinātājā (formiņu ietaukošanā)
2 tases* cukura
1,5 tases miltu
¼TK sodas
¼ TK cepamā pulvera
1/3 tases kausēta sviesta
1/3 tases paniņu (var aizvietot ar kefīru)
1 TK vaniļas ekstrakta
2 olas
2 kivi, nomizoti un sagriezti apmēram 5 mm biezās ripās.
*krūze- apmēram 240 ml

Gatavošana:
Sasildīt cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Iesmidzināt eļļu 12 mafinu formiņās. Nelielā katliņā iebērt 1 tasi cukura, pievienot ¼ tases ūdeni, uzlikt uz uguns, maisīt līdz cukura izkušanai un vārīt apmēram 10 minūtes nemaisot, līdz karameles stāvoklim (masai jākļūst nedaudz biezākai un zeltainai).
Ieliet katrā formiņā 2 ĒK karameles, atstāt uz dažām minūtēm sabiezēt. Ielikt katrā formiņā kivi ripu (virsū karamelei).
Traukā sajaukt visu vienlaikus: miltus, otru cukura glāzi, sodu, irdinātāju, paniņas, vaniļu, olas. Ilgi nemaisiet, tas nekādiem mafiniem nenāk par labu. Likt mīklu pa virsu kivi un karamelei.
Cept 20 minūtes.
Gatavos mafinus pēc 5 minūtēm pēc izņemšanas apgāziet uz dubultā saliktiem, akurāti noņemiet formiņas. Jūsu priekšā būs burvīgi zeltaini mafini ar karamelizētu kivi virsū.

Jesajas Berlina 100 gadi

ir skaisti dzīvot, pilnībā pakļaujoties kādai morālai vai laicīgai autoritātei, kuras domas netiek apšaubītas, vai arī stingri sekot paša pārliecībai, kura izveidota ar paša līdzekļiem, un turēties pie tās neatkāpjoties ne soli; tāda gulēšana uz jebkāda veida Dogmas gultas ir ļoti komfortabla, un šie cilvēki noteikti ir laimīgi.....taču viņi nezina, ko nozīmē būt pilnā vārda nozīmē cilvēciskai būtnei