ceturtdiena, 2016. gada 17. marts

pavasaris un citas lietas

grūta ziema bija- kaut gan nekā slikta, taču nu nekā nebija iespējams sabalansēt vēlmes un iespējas. Un spēkus. Līdz ar to blogs tika atstāts novārtā.
Bet jau vairākas dienas doma par to man nedeva mieru un zināmu pēdējo punktu pielika kurjera iebraukšana ar "Selgas" jaunajiem lielcepumiem. Kaut kā muļķīgi- blogs netiek uzturēts, bet cepumi tiek ēsti. Smuki tādi cepumi, ja kas. Sastāvs pieklājīgs (ar sviestu), noformējums glīts. Nu, mārketinga ideja kaut kāda dīvaina- ar apbalvošanu vai kādu tur tālāk nodošanu, bet nu nekas, tas jau reti kuram sanāk.
Nu tā, par ko es- ka tas manī finalizēja domu par to, ka vajag vēl šeit kaut ko darīt. Ka tik ilgi iekopu šo vietu, ka jādod vēl iespēja. Noilgojos, galu galā.
Un, līdz ar to, kā jau vienmēr- vienīgā lieta, kas spēj mani atgriezt, ir personīgie flešmobi pašai ar sevi. Piemēram, mēnesi ik dienu likt kādu recepti. Tas varētu būt izaicinājums)) Pameģināšu. Nekāda tematiskuma. Nu jā, es dzīvoju jau gandrīz gadu bez glutēna, bet nu a) gatavoju jau arī bērnam un citiem; b) receptes ir adaptējamas; c) visiem pavasarī noderēs mazāk kviešu miltu:))
Aiziet!
Rīsu nūdeles ar vistu karijā

Vajag (2 porcijām):
2 vistas krūtiņas (apt.400 gr.)
puspaka "Santa Maria" rīsu nūdeļu (protams, var citas, vnk nezinu vai visiem vienāds apjoms)
2-3 ĒK saldā krējuma vai kokosa piena
2-3 ĒK saldētu zirnīšu
1 neliels sīpols
1 ĒK karija pastas
1 TK eļļas
sāls, pipari
pāris lociņi pārkaisīšanai
Gatavošana:
Sīki sagriezt sīpolu, vistu sagriezt strēmelēs. Pannā uzkarsēt TK eļļas, pielikt karija pastu, vistu, sīpolus, rūpīgi apmaisīt, cept 3-4 minūtes apmaisot. Pielikt zirnīšus, pieliet krējumu, uzlikt vāku un pasautēt uz mazas uguns  vēl 3-4 minūtes. Pa to laiku pagatavot pēc instrukcijas nūdeles (parasti- 3 minūtes verdošā ūdenī, noņemot no uguns). Noskalot nūdeles, sajaukt ar vistu. Pārkaisīt ar sakapātiem lokiem.
Iespaidi: mana dēla mīļākais ēdiens ever. Īpaši ja asā karija pasta (pērku pavisam parasto, Rimi eksotiskajā nodaļā)