sestdiena, 2011. gada 12. marts

gaidāmie prieki un karijs

Par gaidāmajiem priekiem uzzināju vēlāk nekā tie, kas tur roku uz pulsa:) Man vēl nav biļetes uz šī gada "Positivus" festivālu, jo mana vārdadiena būs tikai pēc mēneša un biļeti esmu pasūtījusi kā dāvanu. Tāpēc vēl īpaši neinteresējos par programmu. Taču tagad jūtos jau saņēmusi visas iespējamās dāvanas- būs "James", kuru kaut kādu iemeslu dēļ nedzirdēju pirmajā festivālā, ko nožēloju visus gadus!
Un lūk, mana mīļākā dziesma-

Un tad vēl ēdiens. Recepte- narakeshvara.livejournal.com.
Karijs no turku zirņiem ar papriku
Ēdienam vajadzēs iepriekš izvārītus turku zirņus.
Vajag:
1.5 ĒK gī vai sviesta uz pusēm ar eļļu
0.5 TK kumīna sēklu
1/4 TK melno sinepju sēklu
1/3 čilī pāksts, izņemt sēklas un sasmalcināt
2 ĒK indijas riekstu
1/2 TK kurkumas
100 g salmiņos sagrieztas paprikas
230 g iepriekš izvārītu turku zirņu
1/2 TK sāls
100 ml trekna saldā krējuma (*man vajadzēja nedaudz vairāk, 150)
sasmalcināta kinzu, ja garšo
Gatavošana:
Uzkarsētā sviestā uz lēnas uguns apcept kumīnu, sinepes, kamēr sāks sprakšķēt.
Pievienot čilī, riekstus, apcept, kamēr rieksti zeltaini.
Pievienot kurkumu, apmaisīt. Pievienot papriku, zirņus. Gatavot, visu laiku apmaisot, 5-10 minūtes (kamēr paprika mīksta).
Pasālīt, pieliet krējumu, samaisīt, pavārīt minūti, nocelt no uguns. Atstāt zem vāka uz 5 minūtēm. Pārkaisīt ar zaļumiem.
Komentāri:
Es pēc krējuma  pievienošanas vārīju vēl kādas 10 minūtes, lai pilnībā nav šķidruma.
Autors raksta, ka var mainīt garšvielas, izmantot svaigu ingveru, koriandru, masalu, adžvanu, fenheli. Es neko nemainīju, man ļoti garšoja šī kombinācija. Saldeni-ass- tieši manā gaumē.