svētdiena, 2014. gada 28. septembris

polenta ar sieru un zaļumiem

mans ideālais uz-darbu-līdziņemamais.
Elementāri, ātri, ērti.
Vajag:
ūdens vai buljons
ātri vārāmā polenta (smalki kukurūzas putraimi)
sāls, pipari
cietais siers, sarīvēts (man, kā parasti- Džiugas, 2-3 saujas uz litrīgo katliņu, var vairāk)
sauja kapātu pētersīļu
var vēl kaltētos tomātus, olīvas, citus zaļumus, vārītas vai grilētas vistas gabaliņus, tvaicētu brokoļu/puķkāpostu gabaliņus un t.t.
Gatavošana:
Mannas putru vārīt protat? Nu tad vāriet pašķidru putru ūdenī vai buljonā un viss. 
(ja nu tomēr kāds neprot- uzvārīt un tad caur sauju pamazām bērt putraimus, maisot ar koka karoti un vērot- kad būs šķidra putra, pavārīt pusminūti- ja tas izskatās pēc nedaudz pašķidras mannas- ir ideāli)
Tad pielikt visu pārējo, rūpīgi apmaisīt. Var ēst tāpat. Var likt uz šķīvja ar nelielām maliņām tā, lai kārtas biezums būtu kādi 3-4 cm. Atdzesēt. Un tad varēs griezt ar nazi. Var apcept sagrieztu, var tāpat ņemt un ēst:)