svētdiena, 2011. gada 25. decembris

augļu-riekstu batoniņi (3/7)

ar neskaitāmiem plusiem- veselīgi, vienkārši, ātri, dāvināmi (manā gadījumā), uzglabājami, ņemami uz skolu, bez E, sātīgi un-noteikti-vēl-kaut-kādi:)
Pilna receptes versija angļu valodā.
Vajag:
1/4 gl sagrieztu dateļu
1/4 gl kaltētu ķiršu vai dzērveņu
1/3 gl veselu riekstu (mandeles, valrieksti)- svaigu vai grauzdētu (man liekas, būtiski garšīgāk sanak ar grauzdētiem)
1/8 TK kanēļa
Gatavošana:
Augļus nomazgāt un nožāvēt.
Blenderī samalt dateles un ķiršus līdz  pastas konsistencei. Izlikt traukā. Blenderi mazgāt nevajag, bert iekšā riekstus un sasmalcināt līdz drupačām. Tad visu savienot, mīcīt ar rokām kā mīklu. Tad likt cik grib uz pārtikas plēves gabaliņiem un sitot pret galdu izveido batoniņus. ieliek ledusskapī. Viss. Es veidoju pa 50 gramiem un no šī daudzima sanāk 3. Pirms Ziemassvētkiem taisīju seškāršo porciju dāvanām:)
Izmaksas: ar tirgus cenām, vidēji dārgajiem riekstiem (valrieksti, mandeles), ķiršiem (5.5/kg) un naturālajām datelēm (3.6/kg)- 0.24 Ls par batoniņu. Batoniņi ir ļoti blīvi, ar piesātinātu garšu un neveidojiet tos lielākus- apēst nevarēs.
Varianti: esmu jau izmēģinājusi ar žāvētām aprikozēm, dzērvenēm, melnplūmēm, sēkliņām riekstu vietā. Visi varianti labi, variēt var līdz bezgalībai. Var nelikt kanēli, bet likt krustnagliņas vai ingveru vai kardamonu- mums jau nav jāpanāk autentiskā lara-batoniņu garša, kā receptes autorei. Galvenais ir ievērot proporcijas augļiem u riekstiem/sēkliņām. Un rūpīgi samalt.
Noteikti var uzglabāt  kādu mēnesi ledusskapī.


Priecīgus Ziemassvētkus!

Mīļie lasītāji, skatītāji un, it īpaši, sarunu biedri! Es ļoti novērtēju, ka jūs man esat! Priecīgus svētkus un ne tikai svētkus!