otrdiena, 2011. gada 9. augusts

Help!

vai kāds man varētu pateikt, kāpēc es vairs neredzu sekotājus? Tikai skaitu profilā, bet ne mazās bildītes pašā lapā? Turklāt visos blogos... kaut ko esmu nospiedusi??

krēma brulē saldējums

Recepte no chadeyka.livejournal, oriģinālā domāta saldējuma mašīnai, bet nu man tādas nav. Vēl:)
Taču tīri labi sanāk arī bez kādiem rīkiem.
Vajag:
30 g sausā piena
290 g piena (3.2%)
95 g saldā krējuma (35%)
60 g cukura
8 g kukurūzas cietes
Sīrupam:
40 g cukura
40 g piena
Gatavošana:1. Sīrupam paredzēto cukuru izkausēt kausiņā uz lielas uguns, kamēr izveidosies brūna karamele, pievienot uzsildītu pienu, apmaisīt. Vārīt, apmaisot, kamēr konsistence kā kondensētam pienam (pāris minūtes).
2.Savienot sauso pienu, cukuru, dažas karotes piena, kamēr masa viendabīga. Pievienot brulē sīrupu un pārpalikušo pienu (atstājiet dažas karotes cietes atšķaidīšanai). Izkāst.
3.Piena maisījumu uzkarsēt, kad sāks vārīties, pievienot pienā atšķaidīto cieti, maisīt. Vārīt pārīs minūtes. Atdesēt, pārklājot ar pārtiks plēvi.
4.Saputot saldo krējumu, akurāti pievienot visam pārējam, likt saldējuma mašīnā.
Komentāri:
Saldais krējums man bija 10%, tādēļ neputoju, pielēju klāt atdzesētai masai.
Visu vēlreiz izkāsu, ielēju konteinerī ar vāku un liku saldētavā. Ik pēc pusstundas rūpīgi apmaisīju. Diemžēl, aptrūkās laika pabeigt procesu un tāpēc pussasalušu lēju saldējuma formiņās un gāju gulēt:)
Iespaidi: ļoti labs saldējums- ne pārāk trekns, ne pārāk salds, nav jāņemas ar olu dzeltenumiem. Bērns teica, ka garšīgāku nav ēdis nekad:)
Process vienkāršs, it īpaši ja viss nepieciešamais sagatavots un pa rokai. Sanāk 6 saldējumi formiņās.