otrdiena, 2010. gada 11. maijs

gatavojoties Positivus

Beidzot nolēmu noskaidrot- kas ir tie, kuri jūlijā spēlēs Salacgrīvā. Biļete jau stāv plauktā kopš iepriekšējā festivāla un tāpēc bez īpaša uzbudinājuma gaidīju paziņojumu par sastāvu- kas brauks, to klausīsimies.
Nu, ar Muse viss ir un bija skaidrs, tas būs labi.
Piemēram- Cant't take my eyes off you :)
Paklausījos arī Scissor Sisters, izrādījās, ka tos zinu un, diemžēl, man ne visai. Iespējams, brīvā dabā nebūs tik traki, bet nu bērns atnāca no otras istabas ar jautājumu- vai tiešām es klausos Miku? Tātad ne tikai man tā liekas. Zināms kičs un jautrība tajos protams ir, bet man liekas, ka tas ir drīzāk Bīč pārtija formāts. Nu, Laura gan pavisam nav slikta.
Tad vēl paklausījos Giulia y Los Tellarini. Nevaru teikt, ka aizrauj ar kaut ko jaunu:). Taču Barcelona ir tīri jauka un te var redzēt, kā tas būs festivālā- el gato de mi vecina . Nu, ja būs karsta saulaina diena, nebūs slikti, fakts.
Tad vēl islandiete Kira Kira- Kishdan. Kaut kas tāds jau ir dzirdēts festivālos:))
Bet nu kopumā- programma kā programma.

Latkes

Latkes- plānās kartupeļu pankūkas
Ebreju tradicionālā recepte Hanukas svinībām.


Recepte- Tata, cookcshool.ru (recepti baltkrievu avīzē publicējusi Izraēlas vēstnieka sieva)
Vajag:
500 g kartupeļu
1 gl kefīra
2-3 ĒK miltu
1 ola
sāls
0,5 TK sodas, dzēst ar 1 ĒK etiķa
1 ĒK eļļas mīklai
eļļa cepšanai
Gatavošana: kartupeļus sarīvēt uz sīkas rīves, notecināt sulu (var nospiest marlē, bet nu es vnk paspaidīju sietā), pievienot kefīru, miltus, olu, sāli, sodu, eļļu. Mīklai jābūt kā krējumam pēc konsistences. Uz labas nepieraujošas pannas uzkarsēt nedaudz eļļas un cept plānas pankūkas no abām pusēm uz vidējas uguns. Mīklu uz pannas neliet, likt ar karoti un izklāt pa pannu. Gatavu pankūku salikt uz pusēm un vēlreiz uz pusēm.
Iespaidi: Man ļoti garšoja! Tradicionālās kartupeļu pankūkas necepu un neēdu- pārāk daudz tauku un pārāk ilgi jācep, bet šīs ir burvīgas! Un cepšanas procesā eļļu vairs pielikt uz pannas nevajag, nepiedeg.