trešdiena, 2010. gada 12. maijs

biezpiena izpausmes

Iekrājušās dažas receptes, un visas- par biezpienu. Likšu vienā ierakstā. Biezpienu mēs ēdam daudz, tas noteikti pieder pie pamatproduktiem, kas mājās ir vienmēr. Un vienkāršas receptes ar biezpienu meklēju un izmēģinu biežāk, nekā kādas citas.

Biezpiena plāceņi cepeškrāsnī
Nevarētu teikt, ka esmu apsēsta ar taukvielu minimizēšanu uzturā, bet man nepatīk cept lielā eļļas daudzumā un meklēju iespējas to nedarīt. Taču parastie biezpiena plāceņi diezgan daudz uzņem eļļu. Uzņēma, kamēr neatradu šo recepti:)


Recepte- Sonulya, livejournal; Lilia, cookcshool.ru
Vajag:
12 plāceņiem500 g mīksta biezpiena
2 olas
3 ĒK cukura
4 ĒK miltu
0.5 TK cepamā pulvera
0.5 TK vaniļas esences
šķipsna sāls
ja ir vēlme- sauja rozīņu vai kaltētu dzērveņu vai svaigu/saldētu ogu
Gatavošana:Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 C. Saberzt olas ar cukuru un vaniļu. Pievienot biezpienu, miltus, sāli cepamo pulveri un labi sajaukt. Ja tiek izmantotas ogas- akurāti pievienot. Mafinu formiņas ieziest ar sviestu, likt mīklu (2/3 no formiņas apjoma). Cept 35-40 minūtes, kamēr zeltaini.
Iespaidi: mana sapņu recepte un šī mēneša favorīts. Pirmkārt, bez liekiem taukiem un pieskatīšanas. Otrkārt- garšīgāki, nekā parastie biezpiena plāceņi. Un, visbeidzot- tāpēc, ka gatavoju piektdienas vakarā. Iztaisīju mīklu, ieliku formiņās un ledusskapī. No rīta iebāzu cepeškrāsnī un gāju gulēt tālāk.
Jā, tā ir recepte, kurai ļoti noder silikona formiņas- jo nav jāietauko un nepielīp.

Biezpiena sacepums ar melnplūmju pastu
Vajag: jebkuru biezpiena plāceņu mīklu- tās pārpalikumus. Es dažreiz taisu daudz mīklas plāceņiem un tad nākamajā dienā cepu kaut ko tādu. Var arī mīklu no iepriekšējās receptes.
Melnplūmju pasta šeit. Bet nu var likt starp kārtām vienalga ko- ogas, ievārījumu, žāvētus augļus (mērcētus)
Gatavošana: ietaukot cepamās formiņas, pārkaisīt ar mannu. Likt vienu kārtu mīklas, tad pastu, tad atkal mīklu. Cept 160 C kādas 30-40 minūtes.

Plānās biezpiena pankūkas


Recepte- IRIS, cookschool.ru
Vajag:
400 g miltu
300 g biezpiena
3 olas
25 g cukura
ap 1 l kefīra vai dzeramā jogurta vai cita skābpiena produkta
2-3 ĒK eļļas
½ TK sodas
šķipsna sāls
Gatavošana: biezpienam pievienot olas, labi saberzt, pievienot miltus, sajauktus ar sodu, pieliet kefīru*, pielikt sāli, cukuru, eļļu, visu rūpīgi sajaukt. *Mīklai nav jābūt pārāk šķidrai- tikai tik tālu, lai var liet uz pannas. Cept nelielā eļļas daudzumā (eļļu procesā vairs nepievienot).
Komentāri: pankūkas ir biezākas par tradicionālajām plānajām, protams. Mīkstas un garšīgas.