svētdiena, 2013. gada 27. oktobris

kabaču-biezpiena pankūkas

sakiet man, draugi, kā latviski sauc nevis lielās pankūkas, plānās, bet to, ko krieviski sauc оладушки? Pankūciņas? Plāceņi?
Nu, jebkurā gadījumā- tas ir garšīgi un ātri. Autors arī saka, ka var cept mafinu formiņās- tad būs arī maksimāli veselīgi.
Recepte- arx0nt.livejournal.com
Vajag:
2 vidēji cukini, sarīvēt un kārtīgi nospiest lieko šķidrumu
2 olas
1 TK sāls
1/2 TK cepamā pulvera
1/3 gl biezpiena vai rikotas
1/2 gl miltu
dilles vai sīpolloki, sasmalcināt
eļļa cepšanai
es vēl teiktu, ka noderēs papīra dvieļi- es ļoti reti kaut ko cepu eļļā, man liekas nepieciešami izceptās pankūciņas vispirms likt uz tiem
Gatavošana:
Visu sajaukt, likt pa vienai ĒK uz pannas ar uzkarsētu eļļu, apcept katru pusi pāris minūtes. Vai arī- likt mafinu formiņās (2/3 no apjoma) un cept 180 C kādas  25-30 minūtes
Iespaidi: loti, ļoti garšīgi. Man patīk sataisīt lielu trauku ar mīklu un tad pāris dienas var cept visās ēdienreizēs:)