svētdiena, 2014. gada 7. decembris

asā vistas frikadeļu zupa

sildoša un vienkārša zupa drēgnajam rudenim.
Vajag (2 l katlam):
liela vistas fileja, samalt vai sablenderēt
1 liels sīpols
2-3 burkāni
sauja saldētu zaļo zirnīšu
2-3 kartupeļi vai izvārītas grūbas
1 ķiploka daiviņa
asā čilī mērce* (interesanti, links ved uz amerikāņu lapu un mērce maksā 14 dolārus- Rimi tik pusotru eiro)))
sāls, pipari
Gatavošana:
Sīki sagriezt sīpolu,
Samalto gaļu sajaukt ar nedaudz sīpola (1 ĒK), sāli, pipariem. Kārtīgi samīcīt, tad ar slapjām rokām savelt mazas frikadeles.
Burkānus sagriezt ļoti sīki, labāk sarīvēt ar korejiešu rīvi.
Kartupeļus nomizot, sagriezt sīkos kubiņos.
Katlā ieliet i TK eļļas, iebert sīpolus, nedaudz apcept uz mazas uguns, kamēr kļūst caurspīdīgi. Pielikt burkānus, apmaisīt, sautēt pāris minūtes, Pieliet karstu ūdeni, kad viss sāks vārīties- akurāti iecelt frikadeles, pēc pāris minūtēm arī kartupeļus. Vārīt, kamēr kartupeļi gatavi (kādas maksimums 10 minūtes). Piepilināt čilī mērci (kādu asumu vēlaties, kādu 1/3 TK), iespiest ar ķiploku spiedi ķiploku, noņemt no uguns, paturēt zem vāka 5 minūtes.
Komentāri: čilī mērci var aizvietot, protams, ar pulveri (pievienot pie sīpoliem, kad cep, zupu tas iekrāsos), var arī sagriezt (bez seklām) puspāksti.