svētdiena, 2011. gada 6. marts

Biešu-kukurūzas zupa ar kokosa pienu (5/5)

Biešu un kokosa piena komplekts man nekādā ziņā nelikās pašsaprotams, tāpēc uzreizi ieinteresējos par šo recepti. Kaut kā ilgi viss nepieciešamais nesavācās mājās un viena sastāvdaļa tā arī tika aizmirsta. Taču priecājos, ka tieši ar šo recepti paredzētajā laikā noslēdzu savu intereses-atsvaidzināšanas-pasākumu.
Recepte- elena-fialka.livejournas.com.
Vajag:
2 vidēja izmēra bietes (receptē tiek saceptas, man bija tvaicētas)
1 burkāns
purava baltā daļa (sasmalcinātā veidā 3 ĒK)
2 selerijas kāti (50 gr)
2 daiviņas ķiploka
1 TK svaiga rīvēta ingvera
3 ĒK konservētu sasmalcinātu tomātu
4-5 ĒK konservētas kukurūzas
2 tases ūdens vai buljona (man- 300 ml ūdens)
2 tases kokosa piena (man- 400 ml)
1 bunte koriandra (kinzas)
0.5 TK svaigi rīvēta muskatrieksta
1 ĒK eļļas
sarkanie, melnie pipari, sāls
Gatavošana:
Bietes sacept folijā (40 min.200 grādos) vai arī ņemt tvaicētās (man liekas, cept labāk būtu jaunās). Atdzesēt, nomizot, sarīvēt uz rupjas rīves. Burkānu nomizot, sarīvēt uz rupjas rīves. Puravu, \kiploku, selerijas sagriezt sīki.
Katlā uzkarsēt eļļu, likt puravu, ķiplokus, ingveru, burkānu, bietes un tomātus. Pēc 5 minūtēm pievienot kokosa pienu, ūdeni, uzvārīt. Pievienot selerijas, sāli, garšvielas. Vārīt 5 minūtes (es vārīju 10-12). beigās pievienot kukurūzu, noņemt no uguns, pārkaisīt ar sasmalcinātu kinzu.
Komentāri: man nebija kukurūzas, piebēru diedzētas ķīniešu pupiņas. Man ļoti garšoja zupa- neparasta, taču ļoti harmoniska un garšīga. Es pieliku samērā daudz asās paprikas un melno piparu, jo saldenas zupas man garšo asākas.
Autore saka, ka var aizvietot kokosa pienu ar saldo krējumu, var pierīvēt klāt vēl arī kartupeli. Noteikti pamēģināšu ar kartupeļiem, kokosu gan aizvietot nevajag, tas dod ļoti minimālu, taču smalku niansi.