otrdiena, 2010. gada 2. marts

Dateļu un kļavas sīrupa pasta

M.Sirmā recepte, bez izmaiņām
Vajag:
pasta, 1 iepakojums
dateles 200g
kļavu sīrups 100g
ingvers 1 īkšķis
dzērvenes pūdercukurā ½ pac
Gatavošana:
Novārīt pastu al dente – gatavošanas ilgumā kas rakstīts uz paciņas. Uz panna vari gatavot mērci: izņemt datelēm kauliņus, likt uz annas, piegriezt ingveru un sautēt līdz cukurs, kas ir datelēs, sāk karamelizēties. Tad liet klāt kļavu sīrupu un bert klāt dzērvenes pūdercukurā. Visu pasautēt vēl 2 min un gatavs. Ja mājās ir kāds granātābols, dekorēt ar to. Iecilāt mērcē pastu.
Iespaidi: vienkārši un garšīgi.