ceturtdiena, 2010. gada 22. aprīlis

biezpiena-zaļumu krēms

Gatavots tai pašai sitācijai, kurai iepriekšējais, zilā siera, krēms. Proti, vīna dzeršanai ar ļoti vieglām uzkodām. Šis krēms paredzēts tādai pašai izmantošanai- ņemt to ar nolauztu maizes gabaliņu, plāceņa gabalu, lavašu vai cepumu. Protams, var gatavot no "Filadelfijas" siera, bet nu tad ne tuvu nebūs diētiski. Dārgāk arī.


Vajag:
tik daudz vājpiena biezpiena, cik nepieciešams- piemēram, 300 grami
liela bunte dažādu zaļumu- pētersīļi, maurlociņi, dilles, baziliks
1/2 TK malto piparu- var asus, var arī papriku
jūras sāls, svaigi malti pipari- cik garšo
1/2 TK maltu ķimeņu (var arī kumīnu, ja tas vairāk garšo)
pāris pilnas ĒK neitrālā jogurta (bez piedevām)
Gatavošana: blenderī samalt biezpienu ar jogurtu un garšvielām līdz pastas konsistencei. Sakapāt visus zaļumus, piejaukt.
Iespaidi: bieži kaut ko tādu gatavoju, ja cepu maizi un paredzēts vīns. Laba lieta, turklāt var pāris dienas stāvēt ledusskapī- tātad, var pagatavot iepriekšējā dienā. Var klāt pievienot sarīvētus gurķus- svaigus, marinētus, sālītus. Tad tie jāsarīvē ar rupju rīvi un jānospiež liekā sula ar roku.