sestdiena, 2011. gada 19. novembris

Biezpiena bumbiņas

Pat nezinu, kādu etiķeti likt- konfektes vai kūkas. Vairākas dienas mēģināju atcerēties- pirms daudziem gadiem kaut ko tādu gatavoju, taču neatcerējos ne tikai proporcijas, bet arī vispār sastāvdaļas. Nācās izdomāt no jauna.
Drīzāk jau tās ir kūciņas. Esmu ļoti gandarīta par šo izstrādājumu- ja vēl atradīšu iespēju neizmantot "Selgu" (jo tās sastāvs mani nesajūsmina), būs laba alternatīva pirktajiem saldumiem. Sanāk ļoti daudz (26 palielas bumbiņas- nu, kādi 4 cm diametrā), visām brīvdienām.
Vajag:
500 g mitra biezpiena (presētā, vai arī vajadzēs to samalt vai caurberzt)
100 ml saldā krējuma
150 g marmelādes, sagriezt sīkos kubiņos
100-150 g cepumu, samalt rupjos miltos (atkarībā no dauzduma bumbiņas būs blīvākas vai mīkstākas)
20 g (2 ĒK) pūdercukura
kokosa skaidiņas (aptuveni 60 gr)
Gatavošana:
Biezpienu rūpīgi sajaukt ar krējumu, pūdercukuru, cepumiem. Beigās iemaisīt marmelādi. Veidot bumbiņas, rūpīgi apviļāt kokosa skaidās, likt ledusskapī uz pāris stundām.