ceturtdiena, 2011. gada 6. janvāris

burkānu mafini ar žāvētām aprikozēm

Vajag:
2/3 gl rīvētu burkānu
2 olas
2/3 gl trekna skābā krējuma
1 gl kviešu miltu
0.5 gl rupjo kviešu miltu
šķipsna sāls
0.5 gl brūnā cukura (es lietoju gaišo, taču šeit var arī muskovado)
1 neliela TK kanēļa pulvera
1 gl sasmalcinātu žāvēto aprikožu
Gatavošana:
1. Sajaukt visas sausās sastāvdaļas.
2. Atsevišķi rūpīgi sajaukt visas slapjās sastāvdaļas.
3. Akurāti sajaukt pirmo maisījumu ar otro, ilgi nemaisīt.
4. Likt iesviestotas (vai silikona) formiņās, cept 180 C aptuveni 35 min.(pārbaudīt ar iesmiņu).
Komentāri: jauki un vienkārši ikdienas mafini. Es tos cepu bērnam, līdzņemšanai uz skolu- dažas dienas mierīgi var uzglabāt skārda kārbā.

nekulinārais

kaut gan šādu ierakstu manā blogā ir maz, tomēr šodien jūtos ļoti aizkaitināta. Par paviršību un neprofesionalitāti. Gribēju nopirkt žurnālu "Dienas ēdieni" (kurš citādi man patīk arvien vairāk, jo ir dzīvs), taču neizdarīju to, jo pilnīgi nesaprotu, kā reaģēt uz vienu lietu. Viktorija Puķe un viņas receptes. Labs blogs, pēc līmeņa identisks krievu livejournal blogiem, no kuriem tematiski arī smeļas. Viss ok, viss gaumīgi, BET. Kāpēc žurnālā visi šie krievu blogosfēras hīti tiek publicēti kā VP receptes? Nu viņa taču norāda savā blogā avotus un nekādā ziņā netēlo, ka ir to sapnī ieraudzījusi! Tas ir intelekuālais īpašums, receptēm ir autori un pulicēt žurnālā nav viens un tas pats, kas rakstīt savā blogā- ar atsauci un savām bildēm! Es krievu livejournal vidē ganos gadiem,  pazīstu gan šīs receptes, gan- protams- avotus, gan daudzus precedentus, kad par šādām lietām žurnāli iekūlās pamatīgās nepatikšanās.
Cik saprotu, legāli to var darīt tikai, ja receptes īpašnieks rakstiski atļauj. Ceru, ka žurnālam ir šīs atļaujas, jo viņi nostāda Viktoriju traki nepatīkamā un riskantā stāvoklī.
Kaut gan- pat ja atļaujas ir- civilizēti būtu pieminēt īstos autorus.
Varbūt es kļūdos un neņemu vērā kaut kādus acīmredzamus apsvērumus?