otrdiena, 2012. gada 9. oktobris

Bulgurs ar puķkāpostiem un zirnīšiem (2/6)

Apskatījos gatavās rādīšanai receptes, padomāju par nedēļas attīstības perspektīvām un sapratu- būs bulgura pieradināšanas nedēļa. Bulgurs man garšo, taču tas nav tik pašsaprotams, kā griķi vai rīsi. Laiks ieviest to repertuārā uz palikšanu.
Bulguram ir plusi- tas ir ļoti neitrāls un uzņem piedevu garšu un smaržu; tas ir ātri pagatavojams (10 min.), tam ir lieliska stuktūra. Tas garšo manam bērnam. Un tas maksā 1.38 Ls ("Sabarot") par aptuveni 6-7 porcijām. Un ir garšīgs arī auksts, darbā.
Šis ir nedaudz ar indiešu nokrāsu, taču minimāli. Nevaru dot precīzas ūdens un bulgura attiecības, jo vāru uz aci un man garšo sausāks. Es leju tik daudz, lai bulgurs būtu pāklāts un tad skatos- vai nevajag vēl. Bet ja garšo mitrāks un salipušāks- attiecīgi jāpalielina šķidruma daudzums.
Vajag:
1/3 gl bulgura (sausā veidā)
puspaprika
sauja saldētu zirnīšu
dažas rozetes puķkāpostu, sadalīt sīki
pusTK melno sinepju sēklu, pusTK kumīna, sāls, pipari, šķipsna kurkumas
1 TK eļļas
Gatavošana:
Katlā uzsildīt eļļu, likt sinepes un kumīnu, sagaidīt, kad sinepes sāk sprakšķēt. Likt paprikas strēmeles, apcept minūti. Likt zirņus un puķkāpostus, pieliet nedaudz (1/5 gl) ūdens vai buljona. Uzlikt vāku, pasautēt kādas 3-4 minūtes. Pielikt bulguru, sāli-piparus, kurkumu, uzliet karstu šķidrumu (ēdeni vai buljonu), uzlikt vāku un vārīt 10 minūtes. Gatavs!