piektdiena, 2013. gada 8. marts

seleriju krēmzupa

žurnāls GoodFood, februāra numurs. Zupa tika piedāvāta komplektā ar šiem plāceņiem, es to gatavoju pavisam atsevišķi.
Ļoti vienkārša, garšīga, smaržīga un- brīnums- garšoja arī bērnam. Tātad- ļoti veiksmīga recepte.
Vajag:
25 g sviesta
400 g seleriju, sagriezt lielos gabalos (nojaušu, ka domāti bija kāti, taču es izmantoju sakni- nomizotu un sagrieztu)
2 puravi, lielos gabalos
400 g mizotu kartupeļu, lielos gabalos
1.3 l dārzeņu buljona
100 ml saldā krējuma (10%)
liela bunte pētersīļu, sakapātu
Gatavošana:
Izkausēt sviestu katliņā. Likt selerijas, uzlikt vāku, apsautēt 5 minūtes. Likt puravus un kartupeļus, atkal uzlikt vāku, apsautēt uz mazas uguns vēl 5 minūtes. Pieliet buljonu, vārīt 45 minūtes. Sablenderēt līdz viedabīgam stāvoklim. Pieliet krējumu un pētersīļus, uzvārīt vēlreiz, noņemt no uguns. Pielikt sāli-piparus. Gatavs.
Var ēst tāpat, var ar sausiņiem, dīgstiem.