svētdiena, 2013. gada 2. jūnijs

pirmās vasaras pusdienas

kaut ko jau ēdam katru dienu, taču nekā tāda, kas liktu domāt, ka jau ir vasara. Un te beidzot sakrita.
Man ir divi jauni favorīti. Pirmais ir zaļās pākšu pupiņas no Rimi. Jā, tās atceļojušas no Efiopijas, taču kamēr vēl nav nekā vietējā par normālu naudu, esmu gatava iesaistīties globalizācijas un lielveikalu tīklu uzvaras gājienos un citās šausmīgās lietās. Galu galā, man nav nekas pret efiopiešiem un tur jau sen ir jaunā raža.
Otrs produkts ir vaniļas rahka. Esmu gatava to ēst trīs reizes dienā. Tā dēļ es pastaigājos pār Zemitānu tiltu līdz Prismai un ne vienmēr man nav slinkums to darīt:)
Šāda tā ir-
Tātad, par pusdienām.
Tvaicētās pākšu pupiņas ar Provansas garšaugiem
Vajag:
zaļās pākšu pupiņas
Provansas garšaugu maisījums
nedaudz sviesta
Gatavošana:
Tvaicēt 12 minūtes. Pielikt nedaudz sviesta, pārkaisīt ar sāli un garšaugu maisījumu.
Vaniļas krēms ar vaniļas rabarberiem
Vajag:
rabarberus- notīrīt, sagriezt sīki;
cukuru- 1 ĒK uz kātu, taču tas ir individuāli
vaniļa (esence vai ekstrakts vai malts pulveris)
vaniļas biezpiens rahka.
Gatavošana: likt katliņā rabarberus, cukuru, vaniļu. Vārīt, kamēr rabarberi tik mīksti, cik jums garšo (man tas prasa 4-5 minūtes). Atdzesēt. Likt traukā kopā ar vaniļas biezpienu.
Iespaidi: man personīgi salds ar skābu kopā nepatīk, taču daudziem šis deserts liekas ļoti jauks un vasarīgs.