svētdiena, 2012. gada 3. jūnijs

Vasaras pusdienas

Gandrīz (vai arī pilnībā) veģetāras- atkarībā no tā, vai tiek lietotas olas. Jāsaka, es itin nekad negatavoju šāda veida pusdienas- pirmais, otras, kompots- taču tagad paskatījos uz trīs fotogrāfijām, kuras gaida publicēšanu- gatavas pusdienas.Un divi no šiem ēdieniem manā mājā bija vienā dienā, tātad- nekādas falsifikācijas.
Skābeņu-biešu lakstu zupa

Vajag:
3-4jaunās bietes ar lakstiem, sīki sagriezt
200 g skābeņu (pilna salātu bļoda), sagriezt
1 sīpols, sīki sakapāt
2 burkāni, sagriezt ļoti sīki
0.5 gl zaļo lēcu, izmērcētas pa nakti
sāls, pipari
1 ĒK eļļas
Gatavošana:
Katlā uzkarsēt eļļu, likt sīpolus, apcept pāris minūtes, kamēr caurspīdīgi. Likt klāt burkānus, bietes, biešu lakstus, lēcas. Uzliet litru-pusotru karsta ūdens. Vārīt apt.12 minūtes. Pielikt skābenes, pasālīt, pielikt piparus, vārīt 2-3 minūtes.
Komentāri: var daļu skābeņu aizstāt ar spinātiem, lēcas- ar grūbām, beigās pielikt olu un tml.
Kabači ar sieru
Vajag:
jaunie kabači, sagriezt apļos (var arī pielikt papriku, tomātus)
cietais vai puscietais siers, sagriezt kubiņos vai sarīvēt
pipari, garšaugi (man- timiāns un rozmarīns)
Gatavošana:
Uzkarsēt krāsni līdz 180 C, likt kabačus uz papīra un plāts, pārkaisīt ar sieru, piparies, garšaugiem, var arī miimāli apslacīt ar eļļu. Cept, kamēr siers glīti sacepās, tad arī kaači būs gatavi.
Krējuma- rabarberu kūka
Recepte no paziņas, paldies viņai par to.
Vajag (plāts apt.22x22):
250 g miltu
2 olas
250 g krējuma
250 g cukura (es liku 200)
1 TK sodas
rabarberi- atkarībā no tā, cik biezu slāni vēlaties, man bija 3 lieli stumbri,- sīki sagriezt
cukurs, kanēlis pārkaisīšanai. Ja vēlaties krējumu virsū- tad vēl kādi 150 g krējuma
Gatavošana: mīklas sastāvdaļas sakult, likt ar papīru izklātā plātī ar samērā augstām malām. Pārkaisīt ar rabarberiem, cukuru, kanēli. Cept 180 C 3o minūtes. Ja liksiet krējumu- 10 minūtes pirms beigām izvilkt no krāsns, pārziest, uzkaisīt vēl cukuru un cept tālāk.
Komentāri: rokā ņemama kūka būs tikai kad atdzisīs. Mīkla ir mīksta, kā keksam. Mums garšoja. Arī ar vaniļas saldējuma bumbu ir ļoti labi, kamēr silta.