trešdiena, 2011. gada 12. oktobris

pupiņu-burkānu zupa

ļoti vienkārša zupa, kuras sakarā man ir 2 komentāri. Pirmais- dārzeņu smalcināšanas veids vienmēr ietekmē ēdiena garšu. Un ar korejiešu burkāniem paredzēto rīvi burkāni garšo zupā savādāk nekā, teiksim, sagriezti ripiņās. Labāk garšo. Un otrais - "Idillē" Barona centrā (ļoti labs veikals, ārkārtīgi noderīgs kā vienīgā iespēja svētdienā nopirkt rupjos miltus un vispār slinkot un nevilkties uz tirgu) nopirku kaltētās paprikas pulveri- izcils. Safasētais lielveikalu ir absolūti bezgaršīgs un bezsmaržīgs, savukārt spāņu veikalos pārāk lielos iepakojumos. Šis labs- mazs iepakojums, lēts un izteiksmīgs.

Vajag (2 l katlam):
3 palieli burkāni, sarīvēt ar korejiešu rīvi (nu, tādos kā smalkos spagetti)
200 g sīku balto pupiņu, izmērcētu pa nakti, izvārīt atsevišķi (aptuveni 20 minūtes)
1 sīpols, sagriezt sīki
3 kiploka daiviņas, sakapāt
2 tomāti
1 paprika, sagriezt mazos gabaliņos (ap puscentimetru) (var nelikt)
1/3 TK kaltēta rozmarīna
1 ĒK eļļas
1 striķēta TK paprikas pulvera
2 laura lapas
Gatavošana:
Katlā uzkasēt eļļu, pievienot laura lapas, ķiploku, sīpolu. Apcept 5 minūtes, tad pievienot burkānus, tomātus, papriku. Sautēt kādas 10 minūtes uz lēnas uguns. Pievienot paprikas pulveri, rozmarīnu, ieliet verdošu ūdeni*. Vārīt vēl 10 minūtes, pielikt pupiņas, pavārīt pāris minūtes, pasālīt.
Komentāri: *ūdens daudzumu regulējiet, man garšo ļoti biezas zupas, tāpēc nerakstu fiksētu. Ap litru, laikam.