svētdiena, 2010. gada 24. oktobris

kartupeļu-ķirbju biezenis

Recepte- aynmark.wordpress.com
Vajag:
1 kg kartupeļu, nomizot un sagriezt vairākās daļās
300-400 g ķirbja (receptē- butternut squash, man- cits), sagriezt tāpat, kā kartupeļus
sāls
3-4 ĒK sviesta
1-2 daiviņas ķiploka
2 ĒK krējuma
zaļumi
Gatavošana:
Izvārīt kartupeļus un ķirbi* nedaudz sālītā ūdenī, kamēr mīksti. Noliet ūdeni, paturēt uz uguns vēl minūti-divas. Samīcīt biezeni. Pievienot sviestu, krējumu, izspiestus ar presi ķiplokus, labi samaisīt. Likt uz šķīvjiem, pārkaisīt ar zaļumiem.
Komentāri:
*manuprāt, ķirbja vārīšana dod nevajadzīgu ūdeņainību. Es palieku pie savas metodes, pievienojot kartupeļu biezenim cepta ķirbja biezeni.
Bet nu vispār ļoti garšīgi. Brīdinu- ķirbi just var, mans bērns pamanīja:)