svētdiena, 2013. gada 17. februāris

krāsnī cepti piparoti kartupeļi

recepte no zurnāla GoodFood, februāra numurs. Tie tika paredzēti kā piedeva pie steika, bet nu tas galīgi nav mums aktuāli, tāpēc- vienkārši kartupeļi.
Vajag:
1.5 kg vidēja izmēra kartupeļu (es cepu "Lauru"), nomizot, sagriezt strēmelēs
3 ĒK saulespuķu eļļas
1TK timiāna lapiņu (līdz ar to, ka nav jāpieskaņojas steikam- rozmarīns, raudene, majorāns,...)
2 TK zaļo piparu, samaltu (man- 5 piparu maisījums)
sāls
Gatavošana:
Lielā traukā sajaukt kartupeļus ar visu pārējo, kārtīgi apmaisīt, Likt uz 2 plātnēm, pārklātām ar papīru. 180-200 C cept 15 minūtes, apmaisīt, pasālīt, cept līdz glītai zeltainbrūnai krāsai.
Komentāri: man patika, eļļa pasargā no izžūšanas un sanāk garšīgi.