sestdiena, 2010. gada 21. augusts

veselīgie cepumi

Tas ir autora dotais nosaukums. M.Rītiņa recepte no žurnāla- taču kāda, pēc izplēstās lapaspuses nespēju identificēt. Izskatās pēc "Mūsmājas".
Vajag:
160 g pilngraudu miltu
100 g sviesta
150 g nerafinēta cukura
1 ola
0,5 TK sodas
šķipsniņa sāls
80 g lazdu riekstu
80 g zemesriekstu
80 g pistāciju
80 g mandeļu šķēlīšu
59 g žāvētu ķiršu vai dzērveņu
Gatavošana:
Mīkstu sviestu puto ar cukuru, ieputo olu. Kopā sasijā miltus, sodu un sāli. Viegli samīci visu kopā. Pievieno riekstus un žāvētās ogas. Mīklu samīci, izveltnē apmēram 1,5 cm biezā slānī, griez kvadrātos un 180 grādos cep apmēram 15 minūtes.
Iespaidi: trausli, kraukšķīgi, garšīgi. Manai gaumei cukura daudzums nedaudz jāsamazina (līdz 100-120 g).