svētdiena, 2012. gada 11. marts

dārzeņu zupa ar nūdelēm

Ļoti elementāra, taču no tā ne mazāk garšīga.
Vajag (2 l katlam):
3 lieli burkāni
1 paliels sīpols
pusglāze saldētu zirnīšu
3 lielas ziedkopas puķkāposta
nūdeles*
pusglāze tomātu (sagriezti svaigi vai- martā noteikti labāk- saldēti/konservēti)**
1/2 TKraudenes, sāls, pipari
pusglāze pētersīļu un diļļu, sakapātu***
1 neliela pētersīļu sakne, nomizota
1 ĒK EV eļļas
*var jau spagetti vai citus makaronus, taču visgaršīgāk būs tieši ar plakanām nūdelēm- man ir linguine nr.7, arī labi.
**šajā konkrētajā zupā neliku, jo bērns neēd. Taču vajadzētu, jo burkānu dēļ zupa sanāk nedaudz saldena.
***ja jums nav saldētavā no iepriekšējās vasaras, varbūt tomēr likt kaltētus- attiecīgi pa pusTK
Gatavošana:
Burkānus sagriezt mazos kubiņos vai- labāk- sarīvēt uz korejiešu rīves.
Sīpolus sagriezt pavisam sīki.
Sagriezt tomātus, ja izmantojat svaigos- varbūt arī derētu nomizot iepriekš.
Katlā uzkarsēt eļļu, uz ļoti mazas uguns apcept sīpolus ar burkāniem, kamēr sīpoli nedaudz caurspīdīgi. Pielikt raudeni, sāli, piparus, zirnīšus, pētersīļu sakni, apmaisīt, pieliet apt.1.3 l karsta ūdens. Vārīt 10 minūtes. Uzlikt katliņu ar ūdeni makaroniem. Pielikt zupai puķkāpostus, tomātus, vārīt kamēr puķkāposti gatavi. Izslēgt uguni, piebērt zaļumus, atstātt uz pāris minūtēm zem vāka.
Izvārītos makaronus likt šķīvjos, liet zupu.
Iespaidi: ļoti viegla (visādā ziņā) zupa, variabla atkarībā no esošajiem dārzeņiem. Seleriju sakne un kāti, diedzētās ķīniešu pupiņas, kāposti, cukini, brokoļi un t.t.