svētdiena, 2010. gada 25. aprīlis

vēl viens ātrs sautējums ar kariju

Vajag:
apmēram 300 g ķirbja, sagriezt kubiņos; 2-3 selerijas kāti, sagriezt nelielos gabaliņos
puse maza kabača, sagriezt
dažas lielas spināta lapas, saplēst
tase sviesta pupiņu (saldētu pašlaik)
1 ĒK karija pastas (šeit ir), pētersīļi, sakapāt,
Gatavošana: katlā ieliet pusglāzi ūdens, pielikt karija pastu. Uzvārīt, iebērt sviesta pupiņas. sautēt zem vāka 10-15 minūtes, pielikt ķirbi, kabaci, sautēt vēl kādas 10 minūtes. Pāris minūtes pirms beigām pielikt spinātus. Gatavo sautējumu pārkaisīt ar pētersīli, sezama sēkliņām.
Iespaidi: kamēr vēl nav pavasara dārzeņu ar izteiksmīgu garšu, manuprāt šis ir optimāls variants ātri dabūt kaut ko garšīgu un veselīgu.

dzērveņu-mandeļu konfektes

Vajag:
100 gr mandeļu
100 gr kaltētu dzērveņu
1 ĒK medus
šķipsna kanēļa
pusapelsīna sula
Gatavošana: apcept mandeles uz sausas pannas, samalt. Iemērkt dzērvenes uz pusstundu sulā, tad samalt. Sajaukt dzērvenes ar mandelēm, pievienot medu. izmīcīt, savelt bumbiņas.
Iespaidi: ļoti laba kombinācija. Ar šo mandeļu un augļu masas attiecību konfektes sanāk ne tik lipīgas, var arī neapviļāt.

pēctalkas prieki

Vakardienas sakoptais parks. Tādas bērnības sajūtas- talka, lapu dedzināšana, iešana pa ielu agri rītā ar zaļu grābekli:) Pikniks starplaikā- arī labi. Zaļā lentīte sarkanās neļķes vietā:)

Un vēl prieks par vīrieti, kurš paskatījās, kā ejam pa celiņu ar slotām un saviesīgi pajautāja: "Tikko nolaidāties, meitenes?"