svētdiena, 2011. gada 30. oktobris

Helovīns'11

Šokolādes galvaskausi 
Gatavošana: izkausēt šokolādi, uz cepamā papīra nolikt kociņu, ar tējkaroti liet šokolādi, veidojot vajadzīgo formu. Izrotāt. Uz 10 minūtēm likt ledusskapī.
Siera-ķirbja kūka
Vajag (torte 25 cm diametrā):
Pamatnei:
1,2 paciņas šokolādes "Selgas"
50  sviesta, izkausēt
Siera kārtai:
300 g svaigā siera*
250 g ķirbja biezeņa (no krāsnī cepta ķirbja, vēlams izteiksmīga, kā sviesta ķirbis)
100 g saldā krējuma**
70 g skābā krējuma
1/2 apelsīna miza, sarīvēt
1/2 citrona rīvēta miza un sula
4 ĒK gaišbrūnā cukura
1/2 TK kaltēta ingvera pulvera
1,5 RUF želatīna paciņas (tātad- 13 gr)
Gatavošana:
1. Izveidot torta pmatni- rūpīgi samaltus cepumus sajaukt ar sviestu, likt formā ar noņemamo malu, kārtīgi izlīdzināt un cieši piespiest.
2. Sākt gatavot želatīnu (mērcēt, izkausēt, kā teikts instrukcijā uz iepakojuma). Likt traukā visu pārējo, paredzēto siera kārtai- sarīvēt mizu, izspiest citrona sulu. Visu rūpīgi sakult. Turpinot kult, pieliet želatīnu, kult vēl minūti. Liet formā, likt ledusskapī uz pāris stundām.
Komentāri:
*var, protams, Filadelfiju, taču ļoti labs ir "Rimi" svaigais siers- daudz lētāks un arī sastāvs labāks. Var arī citu.
**var mainīt biezeņa, krējuma un saldā krējuma savstarpējās proporcijas, lai tikai apjoms nemainās.
Iespaidi: loti laba torte, viss tajā labi sader. badījos, ka pārāk jutīs ķirbi, tāpēc arī apelsīna mizu rīvēju, taču ja nezinātu, nesajustu- kas dod šo konsistenci un garšu. Otrajā dienā vēl daudz labāka.