piektdiena, 2011. gada 16. septembris

plūmju kūka un izmaiņas etiķetēs

vispirms par izmaiņām. Pavadījusi pusstundu, meklējot vienu recepti ar etiķeti "dārzeņi" konstatēju, ka etiķete nav praktiski lietojama. Pavadīju kādu laiku, sadalot to atsevišķu dārzeņu etiķetēs- bietes, tomāti, gurķi, kabači un tml. Tā ir ērtāk, nē? Atradu 11 ierakstus vispār bez etiķetēm un vēl dažādas brīnumainas lietas. Tagad domāju- jāizdara tas pats ar etiķeti "augļi", jāsadala bumbieros, plūmēs un citrusaugos, kaut kā tā.
Un tagad kūka. Sākotnēji tā ir Birutas Ozoliņas recepte, no "Dienas" pielikuma, taču līdz manīm tā nonākusi pārrakstīta ar roku, tādēļ, iespējams, kaut ko zaudējusi vai ieguvusi pa ceļam:)
Vienlaga ļoti laba.
Vajag:
Mīklai:
1 glāze miltu
2 ĒK cukura
1/2 TK cepamā pulvera
65 g sviesta
1 ola
3 ĒK piena
Pārkaisīšanai:
75-150 ml cukura
2 ĒK miltu
1/2 TK kanēļa
aptuveni 20 plūmes (man- divreiz mazāk)
Gatavošana:
1.Sajaukt miltus ar cukuru un cepamo pulveri. Piegriezt klāt sviestu nelielos gabaliņos. Atsevišķi sakult olu ar pienu.
2. Sajaukt miltus ar olas masu.Visu maisīt ar rokām, sanāks diezgan blīva mīkla.
3. Likt ietaukota veidnē, izveidot maliņas*.
4.Sajaukt pārkaisīšanai domāto cukuru ar miltiem un kanēli, ar 2 ĒK pārkaisīt mīklu, salikt blīvi plūmes**, pārkaisīt ar pārējo cukura maisījumu.
5. Cept 40 minūtes 180 C.
Komentāri:
*es neko tamlīdzīgu nedarīju, izveidoju tādu kā picas pamatu un liku uz papīra, bez iesviestošanas.
**var pusītes, tad gan vajadzēs 20 un mīklas maliņas, taču ja sagriež, tad jārīkojas kā augšējā fotogrāfijā.
Iespaidi: ļoti laba kūka, ļoti plūmīga, smaržīga un ātra.