svētdiena, 2013. gada 12. maijs

smūzijs 12, superdiētiskais brūkleņu

Pirmās beidzas avenes, tad mellenes, tad (ar grūtībām- zemens un upenes) un tad līdz maijam paliek brūklenes, jo augustā likās- nedrīkst tās atstāt meža, bet nu reāli ogas ziemā es neēdu. Līdz ar to recepte ar brūklenēm ir ļoti aktuāla:)
Recepte no laperla_foto.livejournal.com
Vajag:
3 pilnas ĒK 4graudu pārslu (ātri vārāmo)
2 tases sasaldētu brūkleņu
2 tases auksta ūdens
cukurs, medus pēc garšas
vaniļa (man- šķipsna maltas)
Gatavošana: visu rūpīgi sablenderēt.
Iespaidi: ļoti atsvaidzinošs, rūgtens, brūkleņmīļiem garšos noteikti.


vistas-cukīni pīrāgs

Viena no J.Visockas vecajām receptēm, kas manā mājā ieradās uz palikšanu. Periodiski cepu šo pīragu pēdējo 6-7 gadu laikā un jāsecina, ka daudzos gadījumos gaume mainījusies, bet ne šinī.
Pīrāgs ir diētisks- minimāls miltu daudzums, mikrodaudzums tauku, un arī pilns ar olbaltumvielām.
Vajag:
2 vistas filejas
2 vidēji cikini
2 olas
250 g vājpiena biezpiena (man, paši saprotiet, rahka:))
100 ml saldā krējuma (pietiks ar 10%)
100 g cieta siera
1 sīpols
2 daiviņas ķiploka
sāls, pipari, kaltēts timiāns*, nedaudz eļļas
2 ĒK miltu (var arī kukurūzas cieti)
*man- Provansas maisījums
Gatavošana:
Izvārīt filejas ar nelielu daudzumu sāls un piparu. Sagriezt kubiņos.
Sagriezt sīpolus pusgredzenos, ķiplokus sakapāt, 1.5 kabaci- kubiņos (es diezgan sīki giežu, kādu 1.5 cm, var lielākus), 0.5. kabaci- aplīšos.
Uz pavisam mazas uguns uzsildīt minimālu daudzumu eļļas (1 TK), apcept sīpolus ar ķiploku, pielikt kabačus, cept vēl 10 minūtes.
Sarīvēt sieru.
Traukā sakult olas, pielikt vistu, pusi siera, miltus, cukini kubiņus, saldo krējumu, biezpienu. Pielikt sāli, piparus, garšvielas. Apmaisīt. Ieeļļot cepamo formu (20 cm apaļo), likt masu, izlīdzināt, pārkaisīt ar garšvielām, likt sagriezto puskabaci virsū.
Cept 180 C pusstundu, tad pārkaisīt ar pārpalikušo sieru un pacep vēl 10 minūtes.