trešdiena, 2010. gada 6. janvāris

Ziemas prieki un cepumi ar marmelādi

Šodien dzirdēju sarunu par to, ka pasaule acīmredzami iet uz galu- vasara bija kā jau vasara, rudenī bija raža, ziemā ir sals un sniegs. Tiešām brīnumi:) Un tāpēc jāķer visi ziemas prieki- tas jau ir mans rezumējums:) Dzīvojot netālu no Grīziņkalna, tas nav pārāk sarežģīti. Vesela kolekcija dažādu kalniņu, no kuriem šļūkt ar plastmasas paliktņiem vai braukt ar bērna plasmasas ragavām un slidotava. Ledus apšaubāms, taču ir noma un skan kaut kāds enerģisks radio. Un vispār jau ir viegli saprast, kāpēc mana bērna mīļākais gadalaiks vienmēr ir bijis ziema.
Nu, te tagad vajadzētu kaut kā smuki loģiski saistīt cepumus ar marmelādi ar ziemu. Bet nu slinkums. Tie vienkārši ir labi cepumi.

Rullīši ar marmelādi
Avots-ШГ, Коллекция рецептов №06
Vajag:
100 g sviesta
125 g biezpiena
1 TK cukura
1 gl miltu
1 olas baltums
150 g marmelādes (labāk neizmantot pieklājīgo Laimas, bet tādu rupjāku no tirgus bakalejas nodaļas)
Gatavošana:Sakult sviestu, biezpienu, cukuru. Iesijāt miltus. Samīcīt mīklu, savelt bumbu likt uz pusstundu ledusskapī. Sagriezt marmelādi.Izveltnēt mīklu lielā aplī, sagriezt radiāli 16 gabalos. Sakult olbaltumu ar 1ĒK ūdens, pārziest mīklu. Uz katra trīsstūra platākās daļas likt marmelādi, sarullēt spirālīti.Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 190 C. Cept 15-20 minūtes.
Iespaidi: marmelāde nedaudz iztek, bet nu nekas, visa neiztecēs. Man ļoti garšo mīkla- mīksta, neitrāla. Cepu tos jau pāris gadus, pildījumu dažreiz mainu- maltu riekstu masa labi der.