otrdiena, 2010. gada 14. decembris

dāvināmo saldumu apkopojums

Nezinu, kā jūs, bet es dāvināšu ļoti daudz ēdamā:) Citus gadus - plus pie dāvanām, šogad- pamatā. Lielu apavu kārbu (vai jebkuru citu) aplīmēju, izrotāju un tad piepildu. Katru gadu sortimentu mainu- šī gada komplektus aprakstīšu šeit tikai pēc Ziemāssvētkiem- konspirācijas nolūkā:) Ir ļoti interesanti atradumi. Taču dauzdas lietas jau paliek nemainīgas. Auģļu kūka- kura tagad top un tad vēl šovakar vai rītvakar izcepšu jaunu. Konfektes, cepumi, keksi, paštaisītas šokolādes tāfelītes, ievārījums mazās burciņās un t.t. Meklējot komplektāciju šī gada dāvanu kārbām, nolēmu apkopot manā blogā esošās noderīgās receptes.
Tātad-
Veselīgie cepumi un auzu cepumi- tos var cept dažas dienas iepriekš, dāvināt visiem, kuriem garšo un idejiski atbilst:)
Šokolādes cepumi- izcili vienkārši un ļoti skaisti.
Vīnes šokolādes cepumi- izcila recepte, turklāt pagatavot-sasaldēt var kaut vai šodien.
Smilšu mīkla, no kuras pēc tam var izcept visu, ko gribi, ar jebkuru pildījumu, rotājumu un t.t. Man pašlaik viena porcija saldētavā gaida svētkus.
Snickerdoodle- ļoti garšīgi un arī var cept nedēļu iepriekš.
Piparkūkas. Man patīk šī recepte, kaut gan negrasos apgalvot, ka tās ir radikāli labākas par daudzām citām:) Taču tas ir jauki- pašiem cept piparkūkas.
Griķu cepumi- atšķirīgi no citiem un ļoti jauki.
Un tad riekstu-žāvēto augļu konfektes. Var pagatavot dažas dienas iepriekš un uzglabāt ledusskapī.
Un vēl šokolādes konfektes un medus kekss- keksam gan nedaudz par maz laika atlicis, taču ja ātri izcep, pa nedēļu pagūs nedaudz nogatavoties.