ceturtdiena, 2014. gada 8. maijs

puķkāposti ar sieru

pašlaik nevieni dārzeņi neliekas pietiekami ēdami, vienīgi sāk parādīties ungāru jaunie kāposti- taču mēs pēc inerces vienalga ēdam saldētos (es domāju dārzeņus, nevis tieši kāpostus:). Es saprotu, ka ar aizvērtām acīm tos nav iespējams atšķirt vienus no otriem, taču tiem tomēr nav pagalam dīvaina garša un konsistence. Redzēju Getliņu tomātus- bet nu tas neko īpaši nemaina, jo līdz normālai sezonai es vienalga pērku tikai tā... uz sviestmaizes uzgriezt. 
Nu tā, līdz ar to ir aktuāla nepieciešamība ātri un nesāpīgi tikt pie jebkādiem dārzeņiem, kad visas garšas pēc ziemas ir apnikušas. 
Pusnedēļu pārtiku no šādiem puķkāpostiem-

Vajag:
saldēti puķkāposti
"Dzintars" (var arī ar kādām piedevām), 1 iepakojums uz paku puķkāpostu
pētersīļi vai dilles (vai abi)
var arī spinātus, sagrieztu papriku, čilī puspāksti bez sēklām
sāls, pipari, oregano
Gatavošana:
Katliņā ieliet nedaudz ūdens (dažas ĒK), likt kāpostus, uzvārīt, pielikt sieru, sasmalcinātus pētersīļus un sautēt uz mazas uguns, kamēr puķkāposti gatavi (7-8 minūtes). Ja liekat spinātus- ielikt minūti pirms kāpostu gatavības. Ja papriku- uzreizi, sīki sagrieztu.

Beigās- sāls, pipari, oregano.

Bet vispār- laba rupjmaize, mīkstais siers, dažas šķēles "īso lauku" gurķu, Ilzes dīgsti- tā arī sagaidīsim vasaru.