ceturtdiena, 2010. gada 7. oktobris

Jogurta-šokolādes mafini

Pudienās un vakariņās ķirbis, brokastīs-mafini. jau kuro dienu. Ideāli:)
Līdz ar to, ka man ir uzdāvināta jogurta gatavošanas ierīce, man tagad mājās vienmēr ir daudz izcila jogurta un es meklēju iespējas to sestdienās utilizēt, lai svētdien liktu jaunu.

Vajag:
150 g miltu
1 TK cepamā pulvera
70 g brūnā cukura
šķipsna sāls
30 g rupji rīvētas šokolades (ideāli der šokolādes "čipsi" vai skaidiņas)
sauja sakapātu riekstu-mandeles vai valrieksti, var arī indijas
30 g sviesta- izkausēt
1 ola
150 ml bezpiedevu jogurta
daži pilieni vaniļas esences
Gatavošana:
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 C. Paņemt silikona mafinu formiņas vai arī iesviestot parastās.
1.Vienā traukā sajaukt visas sausās sastvādaļas.
2.Otrā traukā sajaukt visas slapjās sastāvdaļas.
3. Sajaukt pirmo maisījumu ar otro- ātri, ilgi nemaisīt, viendabīgums nav vajadzīgs.
4. Sapildīt formiņas, cept pusstundu (atkarībā no krāsts- jābūt zeltainiem).
Iespaidi: man liekas, jogurta mafini sanāk vienmēr labi, arī šie attaisnoja cerības- garšīgi, mēreni saldi, pufīgi, ļoti labi pie kafijas,