svētdiena, 2011. gada 11. septembris

investīcijas nākotnē:)

Nobijāties? Nēnē, es neesmu jukusi un netaisos rakstīt nedz par naudu, nedz par apdrošinātiem tēviem:)
Gribu rakstīt par saviem mēģinājumiem optimizēt ēdienu darba nedēļas laikā. Ideāla, protams, ir liela zupas deva, lai pietiktu 3 dienām (parasti tā arī ir), taču mans bērns ir visai konservatīvs savās simpātjās un dažkārt es svētdien nejūtu morālos spēkus vārīt kārtējo boršču (nu, īstenībā jau vnk biešu zupu, bez gaļas). Laba ir kartupeļu izvārīšana svētdien- dažas dienas no tiem var taisīt kādu sacepumu. Nu un tā tālāk, kurš to nezina.
Bet nu visvairāk man patīk saldēt. Seriālā "Draugi" Džovanni Ribicī varonim patika kausēt, bet man- saldēt, jā.
Man patiešām liekas ideāli ērti, ka ātri var tikt pie kaut kā garšīga, kam nemūžam neķertos klāt kādā trešdienas vakarā. Vai arī atrast saldētavā ēdienu trīs dienas pirms algas. Diemžēl man ir maza saldējamā kamera, kurā vienu plauktu apdzīvo ilgtermiņa krājumi- ogas, ķirbis un dilles:) Savukārt, uz otrā plaukta pašlaik var atrast 4 pilngraudu picas pamatus, smilšu mīklas desu, 2 vārītu sēņu trauciņus, 4 skones, 500 ml konteineri ar gatavu masu tefteļu gatavošanai (maltā gaļa ar rīsiem un sīpoliem) un kaut ko vēl.
Nu tā, pilngraudu pamats. Es jau sen gribēju sasaldēt picas un lai tās gaida vakaru, kad es pārziedīšu tās ar tomātu mērci, pārkaisīšu ar sieru un būs bērnam vakariņas. Un te, ķidājot pirms izmešanas "Dienas ēdienus", atcerējos šo recepti. Tur tā bija plātsmaize, autore Dita Lase, taču es izmantoju tikai mīklas recepti.
Pilngraudu picas pamats
Vajag:
100 g rupja maluma kviešu miltu
100 g smalko kviešu miltu
50 g sviesta vai margarīna
1/2 TK cepamā pulvera
1/2 TK sāls
2 ĒK krējuma
mazliet auksta ūdens
Gatavošana:
Bļodā sajauc miltus, sāli, cepamo pulveri. Pievieno mīkstu sviestu, ar pirkstiem saberž, līdz masa atgādina rīvmaizi.
Tad pievieno krējumu, dažas karotes auksta ūdens un sastrādā visu mīklā. Mīklai jāturas rokās, taču nav jālīp pie tām.
Tālāk es:):
Izveltnē puscentimetru biezus apļus, sadur ar dakšu, uz katras uzliek cepamā papīra gabalu, saliek vienu uz otras, ieliek maisā un sasaldē.
Kad vajadzēs, izņemsiest no saldētavas un pa tiešo liksiest uzkarsētā krāsnī.
Komentāri: ļoti patīkama un vienkārša mīkla.