otrdiena, 2010. gada 20. aprīlis

pavasara dārzeņu zupa

pavasara zupa, nevis pavasara dārzeņu:)
Avots- Iris, cookschool.ru
Vajag: 1.5 l ūdens:
2 selerijas kātus, sagriezt sīkos kubiņos
1 purava kāts (tikai baltā daļa. sagriezt plānos gredzenos)
1 burkāns, sagriezt sīkos kubiņos
1 TK kaltētu provansas zaļumu vai timiāna/oregano/bazilika maisījuma
sauja sīku makaronu no cietajiem kviešiem
zaļumi (man-lapu redzīsi, loki, pētersīļi)
jūras sāls
*es pirmo reizi vēl pieliku zirnīšus
Gatavošana: Uzvārīt ūdeni, pasālīt, piebērt kaltētos garšaugus, visus dārzeņus. Vārīt 10 minūtes. Pielikt makaronus, izvārīt kā norādīts uz iepakojuma (tātad- 3-4 min.). Gatavai zupai šķīvī pievienot sakapātus svaigos zaļumus.
Iespaidi: burvīga zupa, viegla un smaržīga. Makaronus nav obligāti burtu veidā, man tādi patrāpījās- toties bērns novērtēja pienācīgi:)