svētdiena, 2010. gada 23. maijs

Plaucētās mīklas kūciņas

Nu nezinu, kā tās īstenībā sauc. Vēja kūkas? Krieviski sanāk vārītā mīkla, latviski, it kā- plaucētā. Mans mērķis bija „Vecrīga”- nu, tās arī sanāk. Elementāri pagatavojamas un neesmu redzējusi cilvēkus, kuriem negaršotu.
Man likās, ka vasarai iestājoties, šeit vairs nebūs bulku, paliks tikai zaļumi. Taču sanāk pretēji. Jo ēdam tagad vienus vienīgos zaļumus, taču ko par tiem rakstīt- saplūc, uzlej eļļu, uzkaisi piparus. Izvāri griķus (kartupeļus, rīsus). Bet bez zaļumiem- joprojām saldumi:)
Recepte- Ellie, cookschool.ru
Vajag:
200 ml ūdens
100 gr miltu
100 gr sviesta
3-4 olas (atkarībā no lieluma)
½ TK sāls
Gatavošana: ūdeni ar sviestu un sāli uzvārīt, piebērt miltus un enerģiski samaisīt. Noņemt no uguns, minūti pagaidīt, tad pa vienai pievienot olas, pēc katras ļoti intensīvi maisīt, taču nekult! Tad mīklu likt uz paplātes ar cepamo paīru ar karoti vai (fotogrāfijā) ar kulinārā maisa palīdzību. Likt līdz 200-220 C sakarsētā cepeškrāsnī, pēc 15 minūtēm temperatūru samazināt līdz 170-180 C un cept līdz skaistai krāsai. Atdzesēt cepeškrāsnī. Pirmajās 15 minūtēs nekādā gadījumā nevirināt cepeškrāsni! Vispār es neveru līdz atdzesēšanai.Tad var ar kulinārā maisa uzgali izdurt bumbiņas apakšā caurumu un pildīt krēmu. Saldu vai sāļu. Es lieku ar saldo krējumu un pūdercukuru saputotu biezpienu, var arī vārīto krēmu, ja protat pagatavot (man nepadodas).