svētdiena, 2013. gada 29. septembris

ātri un vienkārši vaniļas mafini

tie īsti nav mafini, bet cupcakes, taču latviskot šo vārdu neņemšos un arī atdarināt mehāniski, ka to parasti daru, šoreiz neizdosies, jo "kapkeiki" mūsu valodā skan ne visai. Lai būtu mafini (atļaušos bez kēksiņiem) ar cepurīti:)
Recepte no jauka bloga, kur meitenes izmēģina citu blogeru receptes un vērtē. Labs projekts, uzticamas receptes.
Vajag (glāzes apjoms- 240-250 ml, sanāks 14 mafini):
1 un 1/4 gl izsijātu miltu
1 un 1/4 TK cepamā pulvera
1/2 TK sodas (neliku)
1/2 TK sāls
2 lielas olas
3/4 gl cukura (man- gaišbrūnais Dansukker damerara, kā vienmēr, kad nerakstu savādāku)
1 un 1/2 TK vaniļas ekstrakta (vai, attiecīgi, daži pilieni esences vai 1ĒK vaniļas cukura vai 1 pāksts saturs)
1/2 gl eļļas (šim nolūkam- tikai vīnogu, jo citām ir garša un smarža)
1/2 gl paniņu (var arī kefīru)
Cepurītei:
krēmsiers, saldais krējums, pūdercukurs, ogas.
Gatavošana:
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 C. Sajaukt miltus+soda+cepamais pulveris+sāls. Citā traukā ar mikseri lēnā ātrumā kult olas 15-20 sekundes, pielikt cukuru, kult vēl pusminūti. Pielikt vaniļas ekstraktu un eļļu, kult minūti. Turpinot lēni kult, pielikt pusi miltu, tad pusi paniņu, tad otru pusi miltu un otru pusi paniņu. Likt formiņās, cept līdz sausam sērkociņam (receptē- 16 min, man kādas 25).
Ja grib cepurīti- sakult 2 daļas siera ar nedaudz pūdercukura. Atsevišķi sakult 1 daļu putukrējuma un akurāti sajaukt ar sieru.Likt uz pilnībā atdzisušiem mafiniem.
Komentāri:
Recepte labi noder dienā, kad tieši šis sastāvdaļu komplekts atrodams mājās un minimums darbību ir tas, ko gribi. Miksera izmantošana ir obligāta, tieši tā no parastā komplekta izveidos pietiekami sulīgus un gaisīgus mafinus!
Cepurīte, protams, nav obligāta un to var veidot arī tikai no putukrējuma vai, kā es bērnam, no vaniļas biezpiena krēma (rakha, protams:))- šis nav ideāls, bet pieņemams variants.
Iespaidi:
Negaidīti labi mafini- vaniļaini, viegli, ļoti vienkārši pagatavojami.