otrdiena, 2012. gada 4. septembris

hipster-vietas Rīgas centrā

Nesen saņēmu negaidītu un dīvainu aizrādījumu par to, ka ne pārāk komplicēti un profesionāli aprakstu kādas ēdīnāšanas iestādes. Dīvaini, nē? Neesmu taču nekādā ziņā profesionāle, esmu pilsētas iedzīvotāja, kura ieiet šur un tur un iegūst kādus iespaidus, kaut ko apēd vai izdzer- un par to arī rakstu.
Nu tā, esmu nobriedusi aprakstīt 3 vietas ar hipsterpiesitienu Rīgas centrā, katrai no kurām ir savi plusi, divām- megaplusi. Vispār hipsteru kultūra mani fascinē un cilvēki, kuri ieiejot kafejnīcā pirmām kārtām paziņo šo faktu feisbukam man liekas aizkustinoši. Jāsaka arī, ka man piestāv brilles attiecīgajā ietvarā, taču par redzi nesūdzos un valkāt nesanāk:)
Nepārprotiet- šīs vietas nekādā ziņā nav domātas savējiem, tajās nav dreskoda vai kaut kā specifiska- tām ir tikai neliela nokrāsa:) Fotogrāfijas- no tīmekļa.
22.Innocent Blaumaņa ielā 34, mājaslapa
Jauks, draudzīgs, ērts interjers; daudzveidīgas nelielas uzkodas pie kafijas; nepieļaujami viduvēja kafija specializētai vietai; izcilas vēlās brokastis; laba mūzika; manāmi viendabīga publika- visviendabīgākā no šīm 3 vietām- vairākums apmeklētāju neatlaidīgi lūkojas dažādos gādžetos; augsta cena minētai apšaubāmai kafijai; burvīgs Blaumaņu ielas posms; pāris galdiņu ārā; ļoti internacionāla  vieta, nekā specifiski atbilstoša tieši Rīgai. Cenas... nu, kafija ar kādu saldumu- 2 ar pusi.
23.Stock Pot, Ģertrūdes 6 (pie Ģertrūdes baznīcas), mājaslapa
Man nenāca prātā, ka Rīgā būs šāda vieta un es no sirds priecājos kļūdīties. Te viss man ir pa prātam- burvīga maza, lakoniska telpa ar kopgaldu (tai skaitā), fantastiska ēdienkarte- indiešu, taizemiešu, dažādu Eiropas valstu, kā arī visādu citu vietu, ātra apkalpošana, saprotama ēdienu indeksācija (asums, vai der veģetāriešiem), normālas cenas (par 2.5 Ls paēdīsiet- turklāt labi), katru nedēļu cita ēdienkarte, ĻOTI GARŠĪGI! Man patika iet tur atvaļinājuma, kaut gan, neapšaubāmi, tā ir darba dienas pusdienu vieta. Fantastiski profesionāls projekts Rīgai, es teiktu.

24. MIIT Lāčplēšu ielā 10, mājaslapa.
Saņemos saģenerēt vēl kaut kādus slavas vārdus. Nu tā- ar visu atbildību, pamatojoties uz visas savas pieredzes, riskēšu apgalvot, ka šeit var dabūt labāko kafiju Rīgā. Un kā dabūt! Gaisīgā, draudzīgā un komfortablā kafejnīcā, ar burvīgu dienas ēdienu (veģetāro) piedāvājumu, ļoti labu mūziku, mierīgu un nedaudz flegmātisku apkalpošanu, mazu terasīti pagalmā un pašlaik labāko siera kūku, ko esmu ēdusi ārpus mājām.
Cenas- mazā kafija ar pienu- 1.20, siera kūka- analoģiski. Pilnas pusdienas ap 3 latiem.
Tā vēl arī ir vieta darbam- daudz cilvēku ar datoriem un minimums savstarpējās intereses (nu, saprotams, tā vēl ir veloparadīze, bet tas man nav aktuāli). Ideāli. MIIT, dzīvo ilgi, ļoti ilgi!
UPD 07.2014. Kādi prieki, MIIT's tik tiešām pastāv un viss ir izcili. Kafija- garšīga, siera kūkas- ārpus konkurences, jaunie galdi- ļoti labi:) Dzīvo talāk, MIIT, ilgi-ilgi!