sestdiena, 2014. gada 1. februāris

ļoti vienkārši siera cepumi

ātrumā un slinkumā vajadzēja pagatavot kaut ko sāļu pie vīna, atradu šo recepti- ta bija laba izvēle.
Ātri, vienkārši un garšīgi.
Recepte- ginger-blonde.livejournal.com
Vajag:
4 ĒK eļļas
240 g miltu
2 olas
100 g rīvēta Parmas siera (man- Džiugas)
4 zariņi bazilika*
1-2 TK rīvētas citrona mizas
2 ĒK auksta ūdens
1 TK cepamā pulvera
TK sāls**
*svaigu baziliku ziemā nepērku, pievienoju pusTK Provansas garšaugu, var jebkurus kaltētos- rozmarīnu, baziliku, raudeni un t.t.
** samazinaju divreiz
Gatavošana:
Milti+cepamais pulveris+sāls. 
Tad+eļļa un ar dakšu pārvērst par drupačām.
Pielikt sieru, bazilika lapiņas, citrona mizu, olas, aukstu ūdeni. Samīcīt mīkslu elastīgu mīklu. Izrullēt ap 7mm (man drīzāk centimetra) biezumā, izgriest vēlamu formu.
Likt uz cepamā papīra, cept 180 C kādas 20-25 minūtes, beigās var pārlikt cepeškrāsns augšējā plauktā, lai krāsa smukāka. Taču es to nedarīju, tāpat labi.
Iespaidi:
Noteitki atkārtošu ar dažādiem garšaugiem- man ļoti patīk, ka ar eļļu un ka tik ātri.