pirmdiena, 2011. gada 28. marts

Sāļie cepumi ar sieru un sēkliņām

Recepte- polemika.livejournal.com
Vajag:
100 g sviesta, istabas temperatūras
1 ola
2 gl miltu
pa 1 ĒK saulespuķu, ķirbju, sezama (vai magoņu), linsēklu
1 TK cepamā pulvera
100 g rīvēta siera
2 ĒK krējuma
Gatavošana:
Sakult olu ar sviestu. Pievienot visu pārējo, kamēr mīkla gluda un viendabīga*.
Sadalīt mīklu 2 daļās, izveidot desiņas ar diam.4 cm (var pārziest ar olbaltumu un apviļāt magonēs vai sezama sēklās). Ietīt pārtikas plēvē, ielikt uz stundu saldētavā.
Uzkarsēt krāsni līdz 170 C. Izņemt mīklu, sagriezt puscentimetru biezās ripās, likt uz cepamā papīra nelielā attālumā vienu no otra. Cept 25-30 minūtes.
*varbūt kombainā tas viss arī pārvērtīsies par mīklu, taisot ar rokām man vajadzēja pievienot aptuveni 1/4 gl ļoti auksta ūdens.
Komentāri: ļoti garšīgi, trausli cepumi. Vienu desiņu izcepu, otru atstāju saldētavā, kādreiz noderēs. Sēklas var likt arī divreiz vairāk.