otrdiena, 2010. gada 26. oktobris

beidzot butternut squash:)

nedēļu nespēju sakārtot maršrutus tādā veidā, lai izietu caur tirgu un nācās ēst Rimi ķirbi- tik ūdeņainu, kā arbūzs. Bet sestdien negaidīti nonācu Berga bazāra tirdziņā un konstatēju, ka zemnieki ir apguvuši butternut squash (sviesta ķirbja mūsu versijā) audzēšanu. Atpakaļceļā pamanīju, ka šī ķirbja ir gana arī pie mājas esošajā ekoveikalā "Gaļas meistars"- nevajadzēja stiept pāri puspilsētai:) Jo protams, ka nopirku- līdz tam pat redzējusi nebiju. Tagad beidzot sapratu šo precizējumu receptēs, kurās vajag tieši šo, nevis vienalga kādu pampkinu. Garšīgs, smaržīgs un ārēji simpātisks.

Salāti ar sviesta ķirbi, olīvēm un fetaki sieru

Vajag:
sviesta ķirbjis- nomizot, sagriezt biezās šķēlēs
olīves
fetaki siers (man- poļu Favita vai kaut kā tā)
mērcei (puskilogramam ķirbja):
1.5 ĒK olīveļļas
1/4 TK medus
1/2 TK citrona sulas (vai dažas dzērvenes)
1/4 TK saldās paprikas pulvera
1 TK melno sinepu sēklu
sāls, malti pipari
Gatavošana:
Ķirbi likt pannā ar cieši pieguļošu vāku, cept krāsnī 180 C 15 minūtes, atstāt vēl uz 10 minūtēm pannā, tad sagriezt, sajaukt ar olīvēm un sadrupinātu sieru. Samaisīt (enerģiski) mērces sastāvdaļas, pārliet.
Komentāri: būšu lakoniska- tas bija ļoti garšīgi, vienkārši un saderīgi.