ceturtdiena, 2009. gada 20. augusts

Indija un dzimšanas diena

Mani ir pārņēmusi Indijas tēma:) Tās, kas tika izteikts kā ne visai perspektīvs virziens manas dz.dienas svinēšanai, izrādījās absolūti burvīgs! Diez kāpēc līdz šim starp visām tēmām, dreskodiem un virzieniem mēs nekad neapskatījām nacionālo- kaut gan tas acīmredzami ir vienkāršākais un fleksiblākais. Daudz interesanta ir priekšā:)
Un sākumā būs Indija! Šī estētika mani sajūsmina, kičs nudien ir tas, kas mani uzrunā ļoti spēcīgi. Tādēļ uz sestdienu top ... hm... "panno", kas rotās manu istabu:)) Tajā pielīmēju nu ļoti daudzus varoņus un dievus- nezinu tik viņu vārdus (tikai dažu- šis noteikti ir Višna). Top arī indiešu ēdienkarte- protams! Daudz neraksturīgu produktu pašlaik mīt uz mana ledusskapja. Vīraka kociņus dedzinām katru dienu- lai dzīvoklis piesūcas, vīrieši jūtjubā trenējas siet čalmas, priekšnamā karājas sarī (tikai to neviens neprot sasiet), no internēta steigšus tiek vilkta "Zita un Gita" un tml.

Taču šis ieraksts ir veltīts ne tikai topošajam pasākumam, bet ir arī simbolisks. Dzimšanas dienai atbilstoši gribu pateikties tiem, kas rakstīja jaukus vārdus, rakstiski un personīgi izteica atzinību un interesi- tas ļoti motivē!
PALDIES!

Sarkanās paprikas un mocarellas salāti

Avots- Jūlija Visocka
Vajag:
2 sarkanās paprikas,
2 mocarellas,
2 nelieli tomāti,
150 g dzelteno čeriju (var arī sarkanus tomātiņus un dzeltenu papriku),
2 ĒK olīveļļās,
jūras sāls,
svaigi malti pipari
Aizdars:
4 ĒK olīveļļas,
4 ĒK vīna etiķa (labāk- 2-3),
sauja bazilika lapu,
pa šķipsnai sāls un piparus.
Gatavošana:1.Cepeškrāsni sasildīt līdz 150°С. Čerijus salikt dziļā formā, pārliet ar eļļu, pasālīt-papiparot, cept cepeškrāsnī 15 minūtes. 2. Apcept papriku uz grila pannas, paturēt 5 minūtes aizsietā polietilēna maisā, noņemt mizu. Izņemt sēklas, sagriezt strēmelēs. Pārgriezt tomātus, sagriezt ripās mocarellu. 3. Aizdars. Sajaukt 4 ĒK olīveļļas, etiķi, pa šķipsnai sāli un piparus, bazilika lapas.
4. Izlikt visas sastāvdaļas uz šķīvja, apliet ar aizdaru, pārkaisīt ar baziliku.