ceturtdiena, 2009. gada 3. decembris

Biezpiena pudiņš ar dzērvenēm

Avots- Тата, www.cookschool.ru , taču es tajā veicu pāris būtisku izmaiņu (kuras tekstā neminēšu) un rakstu savu variantu.
Vajag:
2 olas
500g trekna biezpiena
½ gl mannas
2 ĒK cukura
1 paciņa vaniļas cukura
Pārliešanai:
½ gl kaltētu dzērveņu
150 g krējuma
2 ĒK cukura
Gatavošana:
Ar blenderi pārvērst biezpienu par viendabīgu pastu.
Sakult olas, pievienot cukuru, biezpienu, labi samaisīt.
Pievienot mannu.
Šajā brīdī es lieku masu ietaukotā stikla veidnē un novācu uz nakti ledusskapī- gatavoju sestdienas rītā. Taču var gatavot pēc stundas- šinī gadījumā nav jānovāc ledusskapī.
Nākamajā rītā izņemt no ledusskapja, uzlikt virsū dzērvenes, pārliet ar krējumu, pārkaisīt ar cukuru.
Likt cepeškrāsnī 150 C un iet atpakaļ gultā, kamēr stundu cepsies.
Tad nedaudz atdzesēt un ēst.
Bērns ēd ar ievārījumu, es- tīrā veidā.