otrdiena, 2014. gada 1. jūlijs

vaniļas auzu putra ar avenēm

pirmā atvaļinājuma diena. Lietaina un miegaina, bet tas ir labi- nav uzreizi paniski jādomā- kā sajust kaut ko no tās vasaras, laikam taču jūra jāapskata, laikam taču ar velo caurām dienām jābraukā un zemenes jāstiepj no tirgus. Nekā tamlīdzīga. Bērnam nometnei vajadzīgs kimono, es esmu tāda šuvēja... nu, hm, viduvēja, teiksim aizplīvuroti:), to arī šuju visu dienu, Gaja Ričija Šerloka pavadījumā.
Bet nu kimono pat es spēju. Uz aci piegrieztu un uz aci sašūtu. Taču sanāca pārliecinošs.

Un no rīta- putra. Jo iedvesmojoties no ieraksta Ilzes blogā, sāku mēnesi ar samazinātu kviešu daudzumu- gribu pati pārbaudīt, vai kas mainās. 
Tas nav saistīts ar svaru un pat ne ar veselību, man ļoti aktuāla liekas Ilzes atziņa par to, ka kviešu samazināšana vairo enerģiju. Tas man ir jāuzzina noteikti. Jūlija beigās pastāstīšu- kā būs.
Par putru.

Vajag:
pilngraudu auzu pārslas- 1/3 no piena apjoma
piens (attiecīgi- trīsreiz vairāk, nekā auzu), vienmēr šķaidu ar ūdeni, aptuveni 1/4 piena aizvietoju ar ūdeni
šķipsna sāls, šķipsna cukura, liela šķipsna vaniļas (nu, vai arī TK daļa)
avenes (man vēl pēdējās saldētās, Rimi ražotas, ļoti laba kvalitāte)
Gatavošana:
Noskalot katliņu ar aukstu ūdeni, liet ūdeni un pienu, uzreizi iebert auzas- tā, lai sanāk kā zupa pēc konsistences. Uzvārīt, pielikt sāli-cukuru-vaniļu, vārīt uz lēnas uguns apmaisot, kamēr klūst krēmīga un putrīga (10 minūtes?). Piebert avenes un apmaisīt- vai arī uzlikt glīti pa virsu.