sestdiena, 2009. gada 17. oktobris

Dārzeņu mafini

Avots- siera „Filadelfija” (ar zaļumiem) iepakojums
Vajag:
1 TK eļļas
1 iepakojums saldētu dārzeņu (400 g). Es izmantoju parastus vārītus dārzeņus- burkānus, puķkāpostu, svaigu papriku, kabaci, zirnīšus. Domāju, ka saldētus vajadzēju sietā atkausēt, lai notek liekais ūdens.
250 g miltu
1 iepakojums irdinātāja (mazais RUF)
2 olas
1 TK sāls
„Filadelfijas” ar zaļumiem iepakojums (200 g)
garšaugi- baziliks, timiāns, pētersīļi, rozmarīns
sezama sēkliņas
Gatavošana:
Ieeļļot 12 mafinu formiņas. Sasildīt cepeškrāsni līdz 180 C.
Sajaukt miltus ar irdinātāju, olām, sāli, 2/3 „Filadelfijas” . Samaisīt, piejaukt dārzeņus.
Masu likt formiņās, augšā katram mafinam uzlikt karoti „Filadelfijas”. Cept 20 minūtes (man sanāca 40 minūtes).
Iespaidi: burvīgs rezultāts- sulīgi un garšīgi. Pie vīna labi der.