otrdiena, 2014. gada 26. augusts

ideālās pankūkas

joprojām netieku pie brokoļiem- ne Rimi, ne tirgū, ne Idillē- gaidīšu līdz brīvdienām un tad sākšu gatavot no saldētajiem. Neko nesaprotu- nu nav taču sezona jau garām??
Bet nu pankūkas.
Plānās pankūkas man nav nekad sagādājušas problēmas- es tās netaisu uz aci un viena pārbaudīta recepte parasti der ilgiem gadiem. Pati esmu diezgan vienaldzīga, bet nu bērnam šausmīgi garšo, līdz ar to cepu regulāri.
Un, lūk, šī recepte. No tās pašas mājaslapas, ru-kitchen.ru, no kuras bija flotes makaroni. Kas man patīk- tas ir tas, ka katrs sastāvdaļu grams ir savā vietā un rezultāts- absolīti prognozējams. Cepu tagad tikai šīs. Jā, samērā daudz eļļas klāt, bet nu- plānās pankūkas gan neviens neēd veselīgas ēšanas vārdā. Ja cilvēks grib ēst veselīgi nonstopā- viņam nav jācep plānās pankūkas un viss:) Šī nav diētiska recepte, taču rezultāts ir ideāls- ļoti garšīgas, pavisam ne treknas.
Vienīgais, ko varu piebilst no sevis- silti iesaku mīklu taisīt iepriekšējā dienā- nakts ledusskapī ļoti nāk par labu, mīkla nobriest un kļūst vēl labāka.
Vajag:
1 glāze piena
1 glāze ūdens
1 glāze+2 pilnas ĒK miltu
2 olas
1 TK sāls
2 ĒK cukura
ĒK eļļas (man-maksimāli neitrālā, vīnogu kauliņu, kā vienmēr cepšanai)
1 TK cepamā pulvera
Gatavošana:
Lielā traukā likt olas+sāli un cukuru. Ieliet ūdeni un pienu, samaisīt ar putojamo slotiņu. Piebērt precīzi glāzi miltu+ 2 pilnas ĒK. Kārtīgi samaisīt, lai nebūtu kunkuļu. Piebert cepamo pulveri. Pieliet eļļu. Samaisīt. Obligāti atstāt uz 15 min. Uzkarsēt pannu, pārziest ar nelielu daudzumu eļlas. cept. 
Šeit ir fotorecepte, ļoti detalizēta.