svētdiena, 2013. gada 9. jūnijs

vistas- avokado salāti

Mīļais GoodFood žurnāls jūnija numurā iepriecināja ar šo recepti. Vienkāršu, ātru un ļoti, ļoti garšīgu. Tieši šim laikam, kad vairs nav iespējams gatavot kaut ko ilgu vai karstu, bet vēl nav iespējas pārtikt tikai no augiem (jo augu daudzums un cenas vēl nav optimālā proporcijā:)
Vajag:
sauju saldētu sojas pupiņu (esmu vienu reizi redzējusi Stokmann, nenopirku un nožēloju, nekur vairs nav saldētu pupiņu)
1 vārītu vistas fileju
1/4 gurķa (laikam domāts garais, es liku 1 īso)
1/2 avokado mīkstumu
pāris pilienu Tabasco
1/2 citrona sulas (es liku mazāk, 1/4)+ šķēli
2 TK EV olīveļļas
5-6 salātlapas
1 TK sēklu maisījumu
Gatavošana:
Pupiņas blanšēt 3 minūtes. Sagriezt vistu, gurķi, sajaukt ar pupiņām. Sablenderēt avokado ar mērci, citrona sulu, eļļu, sali, var aŗī pipariem.
Likt uz trauka salātlapas, pa virsu vistas maisījumu, pa virsu mērci (tā nebūs šķidra), pa virsu sekliņas.Atdzesēt.
Iespaidi: harminiskākus salātus grūti iedomāties. Perfekti.