piektdiena, 2011. gada 25. marts

Konstruktors "Veido desertu"

Atkal par svētdienas ciemiņiem. Daļa no kuriem bija tievējoši, daļa- nebūt. Iedvesmas gatavot plaši man nebija, laika- arī. Toties veikalā bija nocenoti izcili gatavi mango. Pašķirstīju Olivera grāmatu, konstatēju ka šoreiz nekas nederēs- visi deserti gatavojami 5 minūtēs, taču puse- ar saldējumu, trešdaļa- nav diētiski, pārējie- no sastāvdaļām, kuras nav pieejamas ("nopērciet kārbu labas kvalitātes naturāla vaniļas pudiņa"). Taču iedvesma radās, jo tā vienmēr rodas no viņa grāmatas- tik brīva, mierīga un bez patosa ir viņa pieeja.
Tātad, 4 desertiem,
Vajag:
1 mango, nomizot un sagriezt mazos kubiņos
1 banāns, izdarīt to pašu*
2 biezpiena vaniļas krēmi (man Rimi, vēl Alma ir labs)
gabliņš šokolādes, sarīvēt
pa saujai riekstu (mandeles, valrieksti vai Indijas) un ķīrbja sēklu, apgrauzdēt
dažas piparmētras vai melisas lapas
daži smilšu cepumi, sadrupināt
*var bumbierus vai konservētus persikus- man liekas, augļiem jābūt saldiem
Gatavošana:
Katrā deserta traukā (glāzē, krūzē) ielikt puskrēmu. Visu pārējo salikt uz dēļa (liela šķīvja), lai cilvēki paši veido.
Komentāri: ātri, garšīgi, dekoratīvi un viegli.

Pateikšu arī dažus vārdu par grāmatu. Tā noteikti ir labākā (vai varbūt viena no 3 labākajām) grāmatām, kuras man ir un kuras esmu turējusi rokās. Es to šķirstu un priecājos. Absolūti relaksēta, draudzīga, pārbagāta ar receptēm- turklāt pārsvarā realistiskām. Un- beidzot es redzu grāmatu, kuras fotogrāfijas mani iepriecina- nevis astoņpadsmit fotošopa filtri un centīgas klusās dabas, bet galdi- tādi, kādi tie izskatās mājās, kurās garšīgi ēd no smukiem traukiem (nu, katrā ziņā es ticu šādam tēlam un tas jau nav maz).